Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ


Στο κείμενο του Γιώργου Βλαντή «ΜΑΣΟΝΙΑ, ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΣΥΝΟΔΟΣ», που δημοσιεύθηκε στα ιστολόγιά μας «Ιδιωτική Οδό» και στο «Φως Φαναρίου», απαντάει κάποιος ανώνυμος με το ψευδώνυμο «Πορφυρίτης». 
Το κείμενό του μας το έστειλε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αλλά ήδη έχει δημοσιευθεί σε άλλα ιστολόγια, προσκείμενα στις απόψεις του. 
Ο ανώνυμος αυτός «κύριος» μας έστειλε προ καιρού και μία «απάντηση» στο κείμενο «Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ» του θεολόγου – νομικού Ιωάννη Σιδηρά, που είχαμε δημοσιεύσει στο «Φως Φαναρίου». Φυσικά δεν την δημοσιεύσαμε, ως ανώνυμη, αλλά δημοσιεύθηκε δαψιλώς στα φιλικά του ιστολόγια. Ήμασταν σίγουροι γι’ αυτό… 
Δεν πρόκειται να δημοσιεύσουμε τη νέα «απάντησή» του, αφού ο συντάκτης δηλώνει «απλός Ορθόδοξος Χριστιανός», αλλά κρύπτεται πίσω από την ανωνυμία του. 
Αυτός, ο υπερασπιστής του κληρικού Αναστάσιου Γκοτσόπουλου τον εκθέτει, αφού το βάρος της ανωνυμίας καλείται να σηκώσει ο κληρικός Αναστάσιος Γκοτσόπουλος. 
Ο ανώνυμος συντάκτης θεωρεί το κείμενο του Γιώργου Βλαντή ως "κατηγορητήριο προς τον πατέρα Αναστάσιο Γκοτσόπουλο" δια του οποίου "συνεχίζεται η προσπάθεια ευτελισμού του". 
Και τα δύο κείμενα του «Πορφυρίτη» είναι «αντιοικουμενιστικά» και αντιπατριαρχικά. Ο πατρινός κληρικός που δεν δέχεται τον χαρακτηρισμό «αντιπατριαρχικός», ας πάρει θέση στην ανώνυμη αρθρογραφία του υποστηρικτή του «Πορφυρίτη».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails