Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΗΣ ...ΕΠΙΒΗΤΟΡΑΣ!


Ο σεβαστός Καθηγούμενος της Ι. Μονής Δοχειαρίου του Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος (ο "Αρχιπελαγίτης", όπως αυτοπροσδιορίζεται), δημοσίευσε αυτές τις μέρες ένα ενδιαφέρον κείμενο για το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, στο οποίο παραθέτει ...πικάντικες πληροφορίες, με κορυφαία την παρακάτω: 
"Στὴν Ρόδο, σὲ μιὰ συνεδρία, μίλησε ἕνας προτεστάντης ἕνα ὁλόκληρο ἀπόγευμα. Ὅλοι θαύμασαν τὴν παιδεία του. Τὸ βράδυ ἔφαγαν ὅλοι στὸ ἑστιατόριο τοῦ ξενοδοχείου. 
Μετὰ τὸ φαγητὸ ἀνέβηκαν στὰ δωμάτια. Ὁ γερο-Ἰσίδωρος ὁ Καλύμνου ἀργοπόρησε καὶ ἀνέβηκε σιγά-σιγὰ νὰ βρῆ τὸ δωμάτιό του. 
Καταλάθος ἀνοίγει τὴν πόρτα ἄλλου δωματίου καὶ βλέπει τὸν σπουδαῖο λαλήσαντα προτεστάντη ἐπιβήτορα. Ἥρεμα τοῦ λέγει: «Excuse me»."
Διαβάζοντας αυτήν την αναφορά του σεβαστού Καθηγουμένου της Μονής Δοχειαρίου, αυτόματα μου ήρθε στο μυαλό η γνωστή παροιμία, την οποία σίγουρα έχει υπ' όψιν του και ο πολιός, θυμόσοφος Καθηγούμενος:
"Στο σπίτι του κρεμασμένου", άγιε Καθηγούμενε,"δεν μιλάνε για σχοινί". 
Π.Α.Α.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω ο "επιβήτορας" προτεστάνης να ήταν τόσο αφελής, ώστε να αφήνει την πόρτα του δωματίου του ξεκελείδωτη! Όσο για το "excuse me" του Μητροπολίτου Λέρου, αμφιβάλλω αν ο γερο-Ισίδωρος γνώριζε την αγγλική. Τι να πει κανείς; Γραφικότητες! Που έχουν, δυστυχώς, πἐραση στις μέρες μας.

Ανώνυμος είπε...

Πόρτες ξενοδοχείων που ανοίγουν χωρίς κλειδί από έξω, ώστε να τις ανοίξουν κατά λάθος αδιάκριτοι ορθόδοξοι και να πληροφορηθούν κατά λάθος τα απόκρυφα, ... ερωτοτροπούντες με ανοιχτές πόρτες από μέσα, ώστε να τις ανοίξουν κατά λάθος πάντα ορθόδοξοι και να μάθουν τα κρυφά ... φινιστρίνια πλοίων που τα ανοιγοκλείνει ο οποιοδήποτε σαν παράθυρα μονοκατοικίας και ό,τι άλλο μας κατέβει ...
_______
Για το φινιστρίνι βλ. όλο το κείμενο
http://thriskeftika.blogspot.gr/2017/07/im.html

Related Posts with Thumbnails