Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΒΥΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ;


Οι αντιφάσεις – ας τις πούμε έτσι – της Μητροπόλεως Πειραιώς γύρω από πρόσωπα και πράγματα του εκκλησιαστικού μας βίου, αγγίζουν τα όρια του σουρεαλισμού και άρα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον (και μεγάλη πλάκα). 
Για παράδειγμα, το γνωστό Γραφείο επί των Αιρέσεων της Μητροπόλεως, ήτοι ο ίδιος ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, απαντά στο πρόσφατο κείμενο του Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. Και διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά του (ως ο Καϊάφας) για τα γραφόμενα υπό του Θεοφιλεστάτου, αποφαίνεται: «Λυπούμαστε, αλλά αυτά είναι πράγματα πρωτάκουστα από επίσημα εκκλησιαστικά χείλη, και μάλιστα Επισκόπου!». 
Διαβάζει κάποιος την παραπάνω πρόταση και αντιλαμβάνεται πώς ο Πειραιάς οικτίρει τον Επίσκοπο Αβύδου για την όλη θεολογική συλλογιστική του. 
 Αν, όμως, ανατρέξει κανείς στο πρόσφατο παρελθόν, θα δει, π.χ. στο ιστολόγιο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, μια εντελώς διαφορετική εκτίμηση για τον Επίσκοπο Αβύδου: «Σήμερα στις Κυριακή στις 6 Νοεμβρίου χοροστάτησε ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ.κ. Κύριλλος Κατερέλος, στον ιερό μας Ναό. Ο Θεοφιλέστατος είναι από τους μεγαλύτερους Δογματολόγους στην Ελλάδα. Συνδέεται με τους πατέρες του Ναού μας από τότε που ήσαν φοιτητές στην Θεολογική σχολή Αθηνών όπου τον είχαν και καθηγητή τους.» 
Το Γραφείο επί των Αιρέσεων έχει ασχοληθεί και με παλαιότερο κείμενο του Επισκόπου Αβύδου, πάντα διαφωνώντας φυσικά. Μήπως οι «αιρετικοί» του Γραφείου πρέπει να ακούσουν και τους συμπρεσβυτέρους τους της Αγίας Τριάδος Πειραιώς, που θεωρούν τον Επίσκοπο Αβύδου ως έναν «από τους μεγαλύτερους Δογματολόγους στην Ελλάδα»; Λέω, μήπως… 
Και κάτι ακόμα για τον προσφιλή Πειραιά. Ο Σεβασμιώτατος Σεραφείμ απέλυσε τον οδηγό του, έτσι γράφτηκε, γιατί χώρισε από τη γυναίκα του και ως εκ τούτου ένας …χωρισμένος δεν μπορεί να είναι οδηγός του Σεβασμιωτάτου. Προσωπικά δεν το πιστεύω, γιατί στον στενό κύκλο συνεργατών του Σεβ. Πειραιώς υπάρχουν κάμποσοι χωρισμένοι που δεν έχουν απολυθεί. Στον οδηγό του θα ξέσπαγε ο Σεβασμιώτατος; Συκοφαντίες… 
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails