Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ" ΣΤΗΝ ΑΒΙΝΙΟΝ

Festival d' Avignon

The Best

Patras Events

dete


Το Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον» (υπεύθυνος: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος), συμμετείχε στη νέα παραγωγή του διάσημου χορευτή και χορογράφου Israel Galvan με τίτλο «La Fiesta», η οποία παρουσιάστηκε στην Βαρκελώνη (4-5 Ιουλίου), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Grec και στην Αβινιόν της Γαλλίας, στο εκεί φημισμένο Διεθνές Φεστιβάλ, από 16-23 Ιουλίου 2017. 
Στις 19 Ιουλίου η «La Fiesta» μεταδόθηκε από το Ευρωπαϊκό Κανάλι ARTE TV, σε απευθείας σύνδεση με το Palais Des Papes (Παλάτι των Παπών), όπου πραγματοποιήθηκαν οι παραστάσεις, όλες sold out. 
Την «La Fiesta» παρακολούθησε και ο γνωστός έλληνας χορογράφος Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο οποίος ανέβασε στο Φεστιβάλ της Αβινιόν την δική του παράσταση "The Great Tamer". Ο Δ. Παπαϊωάννου επισκέφθηκε τον Israel Galvan στα παρασκήνια και συνεχάρη θερμά όλους τους συντελεστές.


Ο ισπανός καλλιτέχνης Pedro Romero, που είχε την δραματουργική επεξεργασία της La Fiesta, έγραψε στο πρόγραμμα της παράστασης για το «Πολύτροπον»: 
"Από την πολυτροπία των εργαλείων που οι άνθρωποι, σύμφωνα με τον Όμηρο, κατασκεύασαν για να αντιμετωπίσουν τη μοίρα των θεών, προέρχεται το όνομα του χορού βυζαντινών φωνών [«Πολύτροπον»], αυτού του ελληνικού χορού, του χορού μας. Πράγματι, μέσα στο υπόστρωμα του φλαμένκο, η φρυγική ή ελάσσων σκάλα, οι βυζαντινοί τόνοι και ηχοχρώματα πάντοτε έβρισκαν τον χώρο τους. Για μας, αυτές οι απηχήσεις κάνουν τις φωνές να ακούγονται φυσικές, κοντά στον κόσμο μας και τις κλίμακές μας, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, αλλά συνάμα και το αντίθετο μ’ αυτό που είναι η γιορτή (fiesta). Συναντηθήκαμε ενώ ετοιμάζαμε την Documenta14 του Κάσσελ και, από την αρχή ήδη, οι φωνές τους εμπλούτισαν τις φωνές της γιορτής. Παρ’ όλα αυτά, δεν αποτελούν τη γιορτή αλλά τoν άλλον εαυτό της, εσάς, εμάς, αυτούς που είναι εδώ, αυτούς που είναι εκεί. Όλους εμάς." 
Μια από τις πολλές πρωτοτυπίες της παράστασης είναι ότι το «Πολύτροπον» απέδωσε τους βυζαντινούς ύμνους που συνυπήρξαν με τις ποικίλες μουσικές της «La Fiesta», μέσα από το κοινό.
Τα μέλη του συνόλου «Πολύτροπον» για την συγκεκριμένη παραγωγή ήσαν: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος (διευθυντής), Χαράλαμπος Καλαπανίδας, Roni Bou Saba, Δημήτρης Καραδήμας. 
Το σύνολο θα συνεχίσει την συνεργασία του με τον Israel Galvan στην ανά τον κόσμο περιοδεία της παράστασης «La Fiesta». Την συμμετοχή του συνόλου υποστηρίζει, σε επίπεδο παραγωγής, η χορογράφος Γιώτα Πεκλάρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails