Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΒΡΕΤΤΟΥ "ΕΝΑΣ ΑΟΡΙΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΦΩΤΟ)


Ο ποιητής Σπύρος Βρεττός την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 παρουσίασε το νέο βιβλίο του «Ένας αόριστος άνθρωπος» (Γαβριηλίδης), στον χώρο των Εκδόσεων Γαβριηλίδης στο Μοναστηράκι.
Πρόκειται για την "είσοδο" του Σπ. Βρεττού στην πεζογραφία, γιατί μέχρι τώρα τον ξέραμε μόνο ως ποιητή.
Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από τους: Αλέξη Ζήρα (κριτικός λογοτεχνίας), Λίλα Κονομάρα (συγγραφέας) και Λίλυ Εξαρχοπούλου (συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας).
Ο Σπύρος Βρεττός διάβασε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο του.


Όπως είπε ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του "το «Ενας αόριστος άνθρωπος» είναι τίτλος διηγήματος που κατέχει και κεντρική θέση στο βιβλίο. Τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης αοριστίας τα έχουν, εκτός από αυτόν, αρκετοί ήρωες. Π.χ. στον «Μικρόσωμο άντρα» ο ήρωας διακατέχεται από μια «ηρωική απροσδιοριστία» όπως την έχει ονομάσει. Αλλού, οι ήρωες νιώθουν αόριστα, συγκεχυμένα, μέσα σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον που τους ορίζει. Πολλές φορές, τη σύγχρονη αοριστία επιτείνει η εξέλιξη του κάθε διηγήματος, με τις ανατροπές, που δεν επιτρέπουν στην υπάρχουσα κατάσταση, παρ' ότι φαίνεται συγκεκριμένη, να δώσει την αίσθηση ότι περιχαρακώθηκε σε κάποια όρια. Η αοριστία χαρακτηρίζει τόσο τον ήρωα όσο και τον τρόπο που ζει την ιστορία."
Η βραδιά στις εκδόσεις Γαβριηλίδης ήταν ουσιαστική και αποκαλυπτική των δυνατοτήτων του Σπ. Βρεττού ως πεζογράφου.
Την ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η νέα εκδήλωσή μας στο πλαίσιο του κύκλου «Πατρινοί συνθέτες – Πατρινοί ποιητές», στο AN ART στην Πλάκα, στις 8.30 το βράδυ. Ανάμεσα στους ποιητές της βραδιάς είναι και ο Σπύρος Βρεττός. Θα ακουστούν ποιήματά του στα γαλλικά και ελληνικά.
Π.Α.Α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails