Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Η "ΙΚΕΤΗΡΙΑ" ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΙΖΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ


Στην Αρχαία Ελλάδα, ικετηρία ονόμαζαν ένα κλαδί ελιάς περιτυλιγμένο με άσπρο μαλλί προβάτου, το οποίο κρατούσαν στα χέρια τους ως σύμβολο της δυστυχούς τους κατάστασης όσοι κυνηγημένοι προσέτρεχαν σε μια ξένη χώρα για να βρουν άσυλο και σωτηρία, για να τύχουν προστασίας ή ασφάλειας επειδή κινδύνευαν ή ήταν αδικημένοι. 
Το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Ρίζου, με τίτλο ΙΚΕΤΗΡΙΑ (εκδόσεις Παπαδόπουλος), περιλαμβάνει δώδεκα φανταστικές ιστορίες για πρόσφυγες, ικέτες, ικετευόμενους, διακινητές, εμπόρους, συνοριοφύλακες, θεατές, με φόντο τα ανέκαθεν τρικυμισμένα και επικίνδυνα νερά του Αιγαίου. Δώδεκα φανταστικές ιστορίες που τα γεγονότα και η πραγματικότητα ίσως τις ξεπέρασαν ή, πάντως, τις συναγωνίζονται επαξίως. 
Η έκδοση περιλαμβάνει σχέδια που έκανε η εικαστικός Χριστίνα Κάλμπαρη, με αφορμή και ερέθισμα τα κείμενα του βιβλίου. 
Ο συγγραφέας Παναγιώτης Ρίζος γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται ως δικηγόρος. Το 2014 εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος το πρώτο του βιβλίο με τον τίτλο Τηγανητές γοργόνες (51 μικρές ιστορίες). Διηγήματα και κείμενά του έχουν επίσης δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά (έντυπα και ηλεκτρονικά). 


Η ΙΚΕΤΗΡΙΑ του Παναγιώτη Ρίζου θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Τρίτη 28 Ιουνίου στις 8 το βράδυ, στο θέατρο του Νέου Κόσμου (Αντισθένους 7 και Θαρύπου, Ν. Κόσμος), 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: 
Ο ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας Κώστας Παπαγεωργίου και η εικαστικός Χριστίνα Κάλμπαρη.
Κείμενα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Λουκία Πιστιόλα
Συμμετέχουν: 
Δάφνη Πανουργιά, τραγούδι 
Ιωάννα Κάππου, τραγούδι 
Παναγιώτης Ανδριόπουλος, τραγούδι 
Παναγιώτης Κανελλόπουλος, μαντολίνο 
Ειρήνη Μπόνη, κιθάρα 
Roni Bou Saba, απαγγελία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails