Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ "ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΚΟΥΦΙΤΣΑ" ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΤΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ


Την Κυριακή 17 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β.&Μ. Θεοχαράκη απολαύσαμε την "Πράσινη σκουφίτσα". 
Μια ιστορία που συναντά την γνωστή μας Κοκκινοσκουφίτσα μεγάλη πια, να ζει στο παλιό σπίτι της γιαγιάς της ανάμεσα στα δέντρα, με το σκύλο της τον Βερίκοκο και να είναι έτοιμη να υπερασπιστεί το δάσος όταν άρχισαν να κόβουν δέντρα και να χτίζουν, όταν ξέσπασε μια μεγάλη πυρκαγιά. Ποιούς έπρεπε να πολεμήσει; Ποιοι την βοήθησαν; Tι ρόλο έπαιξε ο δασοφύλακας, ο Τραπεζίτης ,τα παιδιά του κοντινού σχολείου; Κατάφερε η πρώην Κοκκινοσκουφίτσα η Ρόζα να σώσει το δάσος;
Το θαυμάσιο αυτό  οικολογικό παραμύθι είναι της Ιουλίτας Ηλιοπούλου, η οποία και το αφηγήθηκε ενώπιον μικρών και μεγάλων.  
Την μουσική και τα τραγούδια του Γιώργου Κουρουπού ερμήνευσαν η Δάφνη Πανουργιά και ο Bασίλης Γισδάκης. Στο πιάνο ήταν ο Πέτρος Μπούρας.
Να σημειώσουμε ότι το οικολογικό μήνυμα του βιβλίου, ο σεβασμός στη φύση και η διάθεση του ανθρώπου να αγωνιστεί για το δίκιο του περνάει αβίαστα, ευχάριστα, εύστοχα και χωρίς στείρο διδακτισμό στη συνείδηση και την ηθική των ακροατών.
Απ' αυτή την παράσταση και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που δημοσιεύουμε εδώ.
Το παραμύθι αυτό, «Η πράσινη Σκουφίτσα» της Ιουλίτας Ηλιοπούλου, κυκλοφορεί ως βιβλίο από τις εκδόσεις Ύψιλον, εικονογραφημένο εξαιρετικά από τον ζωγράφο Γιάννη Κόττη. 


1 σχόλιο:

Επαμεινώνδας Μανδηλάς είπε...

Θα ήταν πολύ σημαντικό να απολαμβάναμε την εκδήλωση και σε βίντεο!!!

Διογένης -Ε.Μ.

Related Posts with Thumbnails