Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ ΣΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΒΙΚΕΤΟ


«Η Ελληνική γλώσσα αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο, που διαθέτει ο ελληνισμός. Η δύναμη του Έλληνα είναι η γλώσσα του», τονίζει ο διακεκριμένος καθηγητής Γλωσσολογίας, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και νυν πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Αρσακείων Σχολείων), Γεώργιος Μπαμπινιώτης
Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον Αριστείδη Βικέτο, ο καθηγητής Μπαμπινιώτης επισήμανε ότι η επαφή με τη διαχρονία της ελληνικής γλώσσας θα εξασφαλίσει και μία ποιότητα στη χρήση της σύγχρονης γλώσσας. Σύμφωνα με τον καθηγητή τα κύρια χαρακτηριστικά της ελληνικής γλώσσας είναι η συνέχεια, η οικουμενικότητα και η καλλιέργεια της. 
Την περασμένη Τρίτη (23-2-2016) ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, απένειμε στον κ. Μπαμπινιώτη το αργυρό μετάλλιο, με το έμβλημα της Βουλής, το οποίο αποτελεί και την ανώτατη τιμητική διάκριση της. Επίσης, ο κ. Μπαμπινιώτης έδωσε διάλεξη στη Λευκωσία, με θέμα: «Η δύναμη τής Eλληνικής ως μητρικής γλώσσας». 
Στην συνέντευξη, ο καθηγητής Μπαμπινιώτης τόνισε ότι η Κυπριακή διάλεκτος είναι μία από τις «πιο καλλιεργημένες και ανεπτυγμένες ελληνικές διαλέκτους». Επίσης, επισημαίνει ότι το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα «έχει σοβαρές αδυναμίες». 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails