Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Η "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ "ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ" ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΥΤΗ ΣΤΟ FB


Άλλη μία εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας, μετά ΤΑ ΝΕΑ και τον ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ της Κύπρου, με τίμησε με την αρνητική αναφορά της για την μήνυση που υπέβαλα εναντίον του Αγνώστου Χ, ο οποίος τρολάρει ασύστολα τον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη στο fb. 
Στο φύλλο του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου 2016 της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο συντάκτης Θωμάς Τσαλαπάτης αναπτύσσει το δικό του σκεπτικό, υπερασπιζόμενος τον Ανώνυμο Χ., ενώ εγώ είμαι έστω «κάποιος κύριος Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος». 
Αφού κατά τον κ. Τσαλαπάτη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην ιστοσελίδα που σατιρίζει «τη χρήση του Ελύτη στην ιντερνετική εποχή», και είναι μάλιστα σάτιρα «τόσο πετυχημένη», γιατί δεν αποκαλύπτεται ο μεγαλόπνοος εμπνευστής της; 
Κι ακόμα δεν μας λέει τίποτα ο κ. Τσαλαπάτης για τις χυδαίες αναφορές – συνειρμούς, που φέρουν την υπογραφή του ποιητή στη συγκεκριμένη σελίδα και δημιουργούν προφανώς ένα κλίμα. 
Όπως πολύ σωστά επισήμανε σε σχετικό σχόλιό του ο Γιώργος Βλαντής, αρκετές από τις ιστοσελίδες που αναπαράγουν την είδηση για την μήνυσή μου, «διανθίζουν τα δημοσιεύματά τους με αρκετές σχετικά ανώδυνες αναρτήσεις της σελίδας αυτής με δήθεν ρήσεις του Ελύτη για «πιτόγυρα» και τα τοιαύτα. Όλως παραδόξως, ή, μάλλον, καθόλου παραδόξως, στα δημοσιεύματα αυτά αποσιωπώνται παντελώς οι αναρτήσεις εκείνες που καθρεφτίζουν φτηνή σεξουαλικότητα και πρόστυχο μισογυνισμό και οι οποίες παρουσιάζονται ως ρήσεις του Ελύτη. Νομίζω πως κάθε άνθρωπος που σέβεται την αξιοπρέπεια της γυναίκας οφείλει να διαμαρτύρεται για αυτές τις εκφράσεις». 
Κι ακόμα, μήπως είδε ο κ. Τσαλαπάτης τις ιστοσελίδες που υπερασπίζονται τον ανώνυμο τρόλερ και βρίσκουν ιδανική (;) ευκαιρία για να αποκαθηλώσουν πλήρως τον Ελύτη; 
Ίσως έχουμε λίγο δρόμο ακόμα, αλλά είμαστε σταθερά στα ίχνη του ανώνυμου τρόλερ. Θα ξεσκεπαστεί ανυπερθέτως. 
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails