Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΣΤΟ "ΑΛΗΘΩΣ" ΤΟΥ ΜΠΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΜΑΝΟ ΤΟΥ ΕΛΥΤΗ


Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου Μπανάτου «Αληθώς», μνημονεύοντας Οδυσσέα Ελύτη, είκοσι (20) χρόνια μετά την εκδημία του (+1996), αφιερώνει την προσεχή 7η εκδήλωση του ε΄ κύκλου του στον μεγάλο Νεοέλληνα Ποιητή και Νομπελίστα, σε συνδυασμό και σχέση με τον κορυφαίο ποιητή του Βυζαντίου και άγιο, Ρωμανό τον Μελωδό (+560). 
Η εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 7.30 το βράδυ, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου. 
Φιλοξενούμενος της βραδιάς θα είναι ο κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος, εκπαιδευτικός θεολόγος και μουσικός, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: “Η πρόσληψη του Ρωμανού του Μελωδού, του Πίνδαρου της εκκλησιαστικής ποίησης, από τον Οδυσσέα Ελύτη”. 
Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, η Χορωδία “Το όνειρο του παιδιού”, υπό την διεύθυνση του Χοράρχη της και Πρωτοψάλτη Μπανάτου κ. Δημήτρη Κάνδηλα, θα αποδώσει κοντάκια του Ρωμανού του Μελωδού, όπως έχουν αποδοθεί πατροπαράδοτα κατά το ιδιάζον ύφος ψαλτικής των Ζακυνθίων. 
Στο τρίτο μέρος της βραδιάς, με τον μουσικό και συνθέτη κ. Διονύση Μπουκουβάλα στο πιάνο και την Αναστασία Γιακουμέλου στην ερμηνεία, θα αποδοθούν αποσπάσματα από το “Άξιον έστί” του Οδυσσέα Ελύτη, στη μελοποίηση του Μίκη Θεοδωράκη. 
Οι υπεύθυνοι του «Αληθώς» καλούν τους φίλους του Μορφωτικού Κέντρου να συμμετάσχουν και σε αυτή την δράση του! 
[Δημιουργία αφίσας: Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails