Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟΠΟΜΠΕΣ... ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ...


Ο συνθέτης και μαέστρος Άλκης Μπαλτάς, Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Αρχιμουσικός της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου. αγαπημένος της Ιδιωτικής Οδού, έγραψε στην σελίδα του στο fb:
Αυτούς που σε αδίκησαν βάναυσα δεν θέλεις να τους θυμάσαι, έλα, όμως, που με τις πράξεις τους έρχονται μόνοι τους μπροστά σου! 
Διαβάζω στις εφημερίδες: «Θεσμικά εφιαλτική», χαρακτηρίζει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τη διαδικασία απομάκρυνσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Γιώργου Λούκου που ακολούθησε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς". 
Η παρούσα ανάρτηση δεν αφορά την υπόθεση Γ. Λούκου. Θέλει, όμως να θυμίσει στον κ. Ευ. Βενιζέλο, την δική του διαδικασία, όταν ως Υπουργός Πολιτισμού, πριν από 20 σχεδόν χρόνια, με εξανάγκασε να παραιτηθώ από την θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, λέγοντας μου - έξαλλος από την άρνησή μου - την απλή φράση: "ή την προσλαμβάνεις (μια χορεύτρια προστατευόμενη Μητροπολίτη) ή παραιτήσου". Εγώ παραιτήθηκα αμέσως. Εκείνος συνέχισε να παίζει σημαντικό ρόλο στην Ελληνική πολιτική ζωή και σήμερα καταγγέλλει "θεσμικά εφιαλτικές" πρακτικές!!! 
Ηθικόν δίδαγμα: Στην Ελλάδα ζεις δεν υπάρχει ελπίς (Δ. Σαββόπουλος). 


Ο κ. Βενιζέλος φέρθηκε με ιταμότητα στον Άλκη Μπαλτά γιατί απλούστατα δεν ήξερε - και δεν ήθελε να μάθει - το μέγεθος του ανδρός. Και τώρα καταγγέλλει αυτά που πρώτος έκανε. Και ο ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια, στην ίδια λογική κινείται, εκπασοκισμένος καθώς είναι και αυτός. 
Το θέμα Μπαλτά έφερε στην Βουλή ο τότε Συνασπισμός, δηλ. ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και κυβέρνηση. 
Το θέμα Λούκου φέρνει στην Βουλή σήμερα ο Ε. Βενιζέλος, δηλ. εκείνος ο οποίος πριν 20 χρόνια ήταν στην κυβέρνηση και οδήγησε σε παραίτηση τον Άλκη Μπαλτά για άσχετο με την όλη θητεία του θέμα, ήτοι για ένα ρουσφέτι Μητροπολίτη!
Άρα, η ιστορία, στην πλέον δύσμορφη εκδοχή της, επαναλαμβάνεται αενάως!... 
Γι' αυτό και πάλι αναβοώμεν: Στην Ελλάδα ζεις δεν υπάρχει ελπίς.
Π.Α.Α.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πολύ εύστοχα

Related Posts with Thumbnails