Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ!


Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φραγκουλάκης 
Αννόβερο-Γερμανίας 
Περιδιαβαίνοντας σε κάποια ιστολόγια τα οποία χαρακτηρίζονται από θρησκευτικό αμοραλισμό και ζηλωτικό παροξυσμό είναι ν' απορεί κανείς πώς μπορούν αυτοί που τα διατηρούν ή τα τροφοδοτούν να διεκδικούν το όνομα Χριστιανός και μάλιστα Ορθόδοξος. 
Αυτό το διάστημα κάποια εξ αυτών τα έχουν βάλει με τον Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσένιο και το Μοναστήρι το οποίο ίδρυσε στην Μητρόπολή του. Ένα Μοναστήρι το οποίο λειτουργεί κανονικότατα. Με ηγούμενο, αδελφότητα, ακολουθίες και ήδη άρχισε να γίνεται γνωστό και αποδεκτό από όλους τους Ορθοδόξους της περιοχής και όχι μόνο. Το "σφάλμα" είναι ότι στεγάζεται προσωρινά σε κτιριακές εγκαταστάσεις της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Όλοι αυτοί οι ιστολόγοι λοιπόν, που παριστάνουν τους σούπερ Ορθοδόξους, αρθρογραφούν σε καθημερινή βάση, για να "αφορίσουν" το Μοναστήρι αυτό, το οποίο όπως λένε είναι "Οικουμενιστικό;;;;!!!" -εδώ χρειάζονται πολλά ερωτηματικά και θαυμαστικά! 
Φαντάζομαι πόσες μύτες μολυβιών και στηλών έσπασαν και πόσα πληκτρολόγια κατέστρεψαν γράφοντας με τόσο πείσμα και τσατίλα. 
Θα το επαινούσαν σίγουρα αν ήταν δημιούργημα αυθαίρετο, αν ανήκε σε σχισματικούς παλαιοημερολογίτες, αν τέλος πάντων δεν είχε σχέση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 
Πού είναι το παράξενο θα αναρωτηθεί κάποιος. Αφού οι άνθρωποι είναι ορκισμένοι "αντιοικουμενιστές". Δικαίωμά τους να είναι ό,τι θέλουν, αλλά το έχουν παρακάνει. Θέλουν να είναι αποτειχισμένοι, που μάλλον αποτυχημένοι πιστοί είναι, ας είναι. Θέλουν να είναι "οπαδοί", γούστο τους και καμάρι τους. Θέλουν να παριστάνουν τους αγωνιστές, με γεια τους και χαρά τους. Το βέβαιον παρόλ' αυτά είναι πως ό,τι κι αν παριστάνουν ό, τι κι αν κάνουν, είναι απατεώνες του πνεύματος! 
Ε, νισάφι πια! Όλοι και όλα τους φταίνε. Δεν συμφωνούν με την Εκκλησία ας μας αφήσουν ήσυχους και να πάνε στο καλό. Βρήκαμε τώρα˙ σύμπασα η Ορθόδοξη Εκκλησία βρίσκεται στην πλάνη και είναι οι σωστοί αυτοί, που έχουν ξεκόψει από την Εκκλησία για να ακολουθήσουν μια "χούφτα" αφορισμένους και καθηρημένους. 
Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι από την επίσημη Εκκλησία που συναγελάζονται με δαύτους. Αυτοί είναι άλλη περίπτωση. Στην ουσία πρόκειται για αρρωστημένες καταστάσεις. Κατά βάθος δεν είναι αντιοικουμενιστές αλλά αντιοικουμενικοί και ο νοών νοείτω. 
Με τόση μανία που έχουν όλοι αυτοί, φαντάζεσθε τι θα τραβούσαν αν ζούσαν σήμερα κάποιοι από τους Πατέρες της Εκκλησίας όπως οι Τρεις Ιεράρχες λόγου χάρη, που τόλμησαν όχι μόνο να συναναστραφούν αλλοθρήσκους, αλλά φοίτησαν και σε σχολές εθνικών; Θα τους είχαν γδάρει όλοι αυτοί οι θεομπαίχτες! 
Με τον τρόπο που συμπεριφέρονται και εκφράζονται, σε κανένα τους δεν αφήνω το παραμικρό περιθώριο, της απλής πλάνης. Περισσότερο σε αυτούς κυριαρχούν σκοπιμότητες. Σκοπιμότητες σκοτεινές και ανίερες, σατανικές και απάνθρωπες, γι' αυτό και τις περισσότερες φορές ταυτίζονται και πολιτικά με ό,τι ανελεύθερο και φασιστικό υπάρχει στο πολιτικό στερέωμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μια παροιμία λέει πως δεν πρόκειται ποτέ να φτάσεις στον προορισμό σου, αν σταματάς συνεχώς και ρίχνεις πέτρες σε σκυλιά που γαυγίζουν. Αυτοί οι άνθρωποι διάλεξαν τον προορισμό τους και τον κύριό τους, τον οποίο και υπηρετούν. Δεν αξίζει νομίζω να ασχολούμαστε με αυτούς. Ας πορευτούμε εμείς ως σωστοί χριστιανοί κι ας αφήσουμε τους οπαδούς στα γήπεδά τους.

Related Posts with Thumbnails