Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

"ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΒΑΡΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΜΕΝΙΣΤΗ" / ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΥΠΟ ΤΟ ΣΕΛΗΝΟΦΩΣ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ


Στην πανσέληνο, την Κυριακή στις 27 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα η Δημοτική Επιχείρηση ΚΔΕΠΠΑΜ διοργανώνει στην Μύκονο την πρώτη μεγάλη φθινοπωρινή της εκδήλωση: «Απογευματινή Βάρδια στον Αρμενιστή» 
Μια μουσική βραδιά με τους: 
Δάφνη Πανουργιά – τραγούδι 
Στέλιος Ταχιάτης – βιολοντσέλο 
Πλάτων Ανδριτσάκης – κιθάρα 
Οι τρεις καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Ελένης Καραϊνδρου, Νίκου Κυπουργού, Πλάτωνα Ανδριτσάκη, αλλά και των Κουρτ Βάιλ και Νικόλα Πιοβάνι. 
Ο ερευνητής Νίκος Μπένος-Πάλμερ θα κάνει μια σύντομη παρουσίαση του φάρου και της ιστορίας του. Η μουσική βραδιά στον φάρο «Αρμενιστή»  πραγματοποιείται σε συνεννόηση με την Υπηρεσία Φάρων και σκοπεύει στη στήριξη των προσπαθειών που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή για την αναστήλωση, τη συντήρηση και την ανάδειξη του «Αρμενιστή» ως μνημείο της ναυτικής ιστορίας της Μυκόνου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα υπάρχει δωρεάν μετακίνηση, στις 6 το απόγευμα, από τον σταθμό λεωφορείων, στο παλιό λιμάνι.
Να σημειωθεί ότι μετά τα μεσάνυχτα της 27ης και πριν το χάραμα της 28ης Σεπτεμβρίου 2015 θα συμβεί και το εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο της ολικής έκλειψης της υπερπανσελήνου, ένα φαινόμενο που θα επαναληφθεί ξανά το 2033.

Από την συναυλία των τριών καλλιτεχνών στον Άγιο Νικόλαο Ραφήνας,
στην πανσέληνο του Αυγούστου (29-8-2015)

On the evening of September 27th, 2015, at 7.00 p.m., KDEPPAM will be hosting the first of its autumnal events, the music recital: “Evening Shift at the lighthouse” with the musicians: 
Daphne Panourgia (singer) 
Stelios Tahiatis (cello) 
Platon Andritsakis (guitar) 
The scholar Nikos Benos-Palmer will make a short introduction on the history of the lighthouse. Please note that between midnight of the 27th and dawn of the 28th of September 2015, the extremely rare phenomenon of Super Blood Moon total eclipse will take place. Admission free. Free shuttle bus departing at 6 p.m. from the bus station at the old harbour.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails