Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Η ηθοποιός Αμαλία Μουτούση στο Ραδιόφωνο της Εκκλησίας 89,5

φωτό: Lifo

Το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας 89,5 στο πλαίσιο της εκπομπής «Από Τέχνη σε Τέχνη», που μεταδίδεται κάθε Κυριακή 20:00-21:00, επιχειρεί να διαλεχθεί και να παρουσιάσει τα διάφορα είδη τέχνης μέσα από προσωπικές μαρτυρίες σημαντικών ανθρώπων που τα υπηρετούν. 
Αυτή την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 θα μεταδώσει σε επανάληψη, συνομιλία με καλεσμένη την γνωστή ηθοποιό Αμαλία Μουτούση, η οποία είναι και νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου. Αξίζει να σημειωθεί πως η Αμαλία Μουτούση θεωρείται από τις σημαντικότερες ηθοποιούς του θεάτρου μας και έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους σκηνοθέτες του καιρού μας. 
Η εκπομπή έχει θέμα: «Το Θέατρο και η πνευματική εμπειρία», και την επιμελείται και την παρουσιάζει ο ιερέας και σκηνοθέτης π. Πέτρος Μινώπετρος. 


Η ωριαία ραδιοφωνική εκπομπή «Από Τέχνη σε Τέχνη», που φέρει την σφραγίδα του π. Πέτρου Μινώπετρου, αναφέρεται στη λογοτεχνία και στις παραστατικές τέχνες (θέατρο, κινηματογράφος, όπερα, χορός). Καλεσμένοι του π. Πέτρου είναι συγγραφείς, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σκηνογράφοι, συνθέτες, χορογράφοι που καταθέτουν την προσωπική τους μαρτυρία σε σχέση με τον χώρο που υπηρετούν.
Ο π. Πέτρος Μινώπετρος είναι οικείος του χώρου των τεχνών, καθώς έχει σκηνοθετήσει ταινίες στην Ρουμανία - όπου σπούδασε - και στην Ελλάδα, θεατρικές παραστάσεις, όπερα, έχει πλούσια διδακτική εμπειρία στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε Ι.Ε.Κ. και σε Δραματικές Σχολές διδάσκοντας Ιστορία και Αισθητική του Κινηματογράφου, Σκηνοθεσία - Κινηματογραφική Υποκριτική - Σενάριο - Παραγωγή, και είναι παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών από το 1986, στο Κρατικό Ραδιόφωνο, και στον Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος από το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails