Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ


Η Ξάνθη, η γενέτειρα του Μ. Χατζιδάκι, αρχίζει να ζει στους ρυθμούς του δικού του φεστιβάλ, στο οποίο θα συναχτούν μουσικά σχολεία απ' όλη την Ελλάδα. 
Πραγματικά αξιέπαινοι οι τοπικοί φορείς για την πρωτοβουλία και την υλοποίηση μιας τέτοιας διοργάνωσης. 
Ως προανάκρουσμα έρχεται σήμερα το βράδυ μια δίωρη εκπομπή, στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως Ξάνθης, όπου θα παρουσιαστεί το επικείμενο γεγονός και όχι μόνο. Δεν θα λείψουν και οι ειδικές αναφορές στον Μάνο Χατζιδάκι.
Ευχαριστώ θερμά τον Νίκο Κοσμίδη, για την πρόσκλησή του να παρέμβω τηλεφωνικά στην όλη συζήτηση. 
Ακολουθεί το αναλυτικό σχετικό δελτίο τύπου του σταθμού. 
Ενώνοντας τον Χώρο και τον Χρόνο μέσω της μουσικής του Μάνου Χατζιδάκι. 
Σε λίγες μέρες, συγκεκριμένα το τετραήμερο 02-05/05/2015, στην πόλη μας λαμβάνει χώρα το «Χατζιδάκειο Φεστιβάλ: Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων». 
Η Ξάνθη θα φιλοξενήσει εκατοντάδες μαθητές και καθηγητές Μουσικών Σχολείων από όλη την Ελλάδα αλλά και από γειτονικές μας χώρες, καθώς και γνωστούς στο ευρύ κοινό καλλιτέχνες. Με τη συμβολή τους και τη συνεργασία παλαιότερης και νέας γενιάς η γενέθλια πόλη του Μάνου κυριολεκτικά θα πλημμυρίσει από τη Μουσική του επιφανούς γόνου της. 
Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου μέσω του ραδιοφωνικού της σταθμού «Διακονία fm, 93,8» συμμετέχει στην προσπάθεια ανάδειξης αυτής της ξεχωριστής και ουσιαστικής, για την πόλη μας και το λαό της, πολιτιστικής πρωτοβουλίας. 
Την Τρίτη 28 Απριλίου 2015 η εκπομπή «Χριστός, Aυτός ο Άγνωστος», η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από τις 21:00 ως τις 23:00, θα είναι αφιερωμένη στο επικείμενο φεστιβάλ. 
Με συντονιστές της συζήτησης τον Νίκο Κοσμίδη και τον Αλέξανδρο Δημαρά, θα μιλήσουν για το πρόγραμμα και το περιεχόμενο του Φεστιβάλ ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Ιωάννης Κακάρας καθώς και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των εθελοντών του Φεστιβάλ κ. Σταύρος Κοκκινίδης και κ. Μαρία Γκαγκώνη. Τη ζωντάνια τους και τις προσδοκίες τους για το Φεστιβάλ θα καταθέσουν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης. 
Στη συζήτηση θα παρέμβουν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Ξάνθης και Διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού π. Σωφρόνιος Γκουτζίνης και ο θεολόγος, μουσικός και διαχειριστής διαδικτυακών blog κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος. 
Οι φίλοι της εκπομπής μπορούν να την ακούσουν και διαδικτυακά, μέσα από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου (http://www.im-xanthis.gr/).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails