Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Η ΙΟΥΛΙΤΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ


Το Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης, διοργανώνει το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 και ώρα 19:00 βραδιά αφιέρωμα στον μεγάλο μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, με θέμα: «Η ιερότητα στον Ελύτη». 
Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ποιήτρια και συνοδοιπόρος του Ελύτη, η οποία θα κάνει και παρουσίαση κολλάζ του ποιητή. Στην εκδήλωση θα ακουσθούν μελοποιημένα ποιήματα του Ελύτη σε σύνθεση Χατζιδάκι, Θεοδωράκη κ. α. από την Αναστασία Χατζηπαύλου στο τραγούδι και τον Σπύρο Λούκο στο πιάνο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής, οδός Μεγάλου Βασιλείου 15 στο Ρούφ (πίσω από το νέο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς).
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ιουλίτα Ηλιοπούλου είχε αναπτύξει το θέμα αυτό και στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών τον Νοέμβριο του 2012. Δείτε τη σχετική ανάρτηση της Ιδιωτικής Οδού εδώ
Κι ακόμα διαβάστε το άρθρο μας Οι άγγελοι στις συνεικόνες του Ελύτη.
Κυρίως, ας ενωτισθούμε, μέρες που είναι, τον ιερό λόγο του ποιητή στην Ιδιωτική του Οδό, όπου σημειώνει προφητικά: "…που έφτασα στο σημείο να ονειρεύομαι για τον άνθρωπο μια καινούργια Σαρακοστή, όπου να νηστεύει όλους τους καρπούς της επικαιρότητας και να μη συντηρείται παρά μόνον από τη στοιχειακή έννοια των πραγμάτων και τη μεταφυσική τους προέκταση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails