Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΒΑΛΛΗΝΔΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014 το βράδυ, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, εκδήλωση κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι ηχογραφήσεις Εκκλησιαστικής μουσικής του μακαριστού Μητροπολίτου Πατρών Νικοδήμου Βαλληνδρά (1915-2008), που έχει εκδώσει το Κέντρον Ερευνών και Εκδόσεων
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Κέντρον Ερευνών και Εκδόσεων (ΚΕΡΕ) σε συνεργασία με την Δημοτική Βιβλιοθήκη - Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων. Η παρουσίαση έγινε από τον συνεργάτη του Κέντρου Ερευνών και Εκδόσεων Θεολόγο και μουσικό Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλο. 
Ο ομιλητής αναφέρθηκε στο μεγάλο εκδοτικό πρόγραμμα ηχογραφήσεων Εκκλησιαστικής Μουσικής που εμπνεύστηκε και υλοποιεί ο Δρ. Φιλολογίας Μανόλης Κ. Χατζηγιακουμής και συγκεκριμένα στις σειρές «Μνημεία Εκκλησιαστικής Μουσικής» και «Σύμμεικτα Εκκλησιαστικής Μουσικής», στις οποίες περίοπτη θέση κατέχει ο Μητροπολίτης Νικόδημος Βαλληνδράς. 


Ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος αναφέρθηκε ειδικότερα στους 18 ψηφιακούς δίσκους με σπουδαία μαθήματα Εκκλησιαστικής Μουσικής που ερμήνευσε ο μακαριστός Μητροπολίτης Νικόδημος στις ηχογραφήσεις του ΚΕΡΕ, από τις οποίες ακούστηκαν επιλεγμένα δείγματα. 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο πρ. Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας, οι Αντιδήμαρχοι Πατρέων Χαράλαμπος Στανίτσας και Γιώργος Σιγαλός, η Κατερίνα Πανταζοπούλου από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, ο Άρχων Οστιάριος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, θεολόγος Χρήστος Τσούβαλης, ο συγγραφέας Κώστας Λογαράς, ο πρ. Λιμενάρχης Περικλής Κατσίνας, η αρχιτέκτων – πολεοδόμος Χαρά Γιαννοπούλου, η σύμβουλος επικοινωνίας Ζέττα Ζάχου, ο εκδότης Ανδρέας Τσιλίρας, οι δάσκαλοι και διευθυντές Δημοτικών Σχολείων Ηλίας Γκοτσόπουλος και Γιώργος Μαρκάκης, θεολόγοι καθηγητές και ψάλτες και αρκετός κόσμος.
Μία σειρά του υλικού που παρουσιάστηκε δωρήθηκε από το Κέντρον Ερευνών και Εκδόσεων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails