Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Σήμερα το «Te Deum» του Charpentier στη Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία της Αθήνας


Πριν από 80 χρόνια ήρθαν σπουδαίοι Γερμανοί τεχνικοί του οίκου Steinmeyer στην Αθήνα για να εγκαταστήσουν το μέχρι σήμερα μεγαλύτερο εκκλησιαστικό όργανο σε ναό στην Αθήνα, στην εκκλησία του Χριστού, των Γερμανών Χριστιανών που ζούσαν εκείνη την εποχή στην πρωτεύουσα. Έκτοτε ηχεί αυτό το υπέροχο εκκλησιαστικό όργανο κάθε Κυριακή στην λειτουργία της εκκλησίας αυτής στην πόλη των Αθηνών. 
Πολλές φορές η εκκλησία ανοίγει τις πόρτες της για συναυλίες, τόσο για Έλληνες καλλιτέχνες όσο και για σημαντικούς μουσικούς από το εξωτερικό. 
Με αφορμή τα 80 χρόνια από την εγκατάσταση του οργάνου η Γερμανική Εκκλησία, ανοίγει μια ολόκληρη βδομάδα τις πόρτες της διοργανώνοντας Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου από 18 έως 23 Νοεμβρίου 2013. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ - το οποίο μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ - δεν περιλαμβάνει μόνο σπουδαίες συναυλίες τα βράδια 18, 19, 20, 21, 22 και 23 Νοεμβρίου, αλλά αποσκοπεί να κάνει αυτή την ξεχωριστή ύπαρξη ενός σπάνιου μουσικού οργάνου, για τα ελληνικά δεδομένα, ευρύτερα γνωστή. 
Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, του ιωβηλαίου του εκκλησιαστικού οργάνου, σήμερα Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 8.00 το βράδυ στην Γερμανόφωνη Ευαγγελική Εκκλησία (οδός Σίνα 66), η χορωδία δωματίου και η ορχήστρα της Γερμανικής Σχολής Αθηνών παρουσιάζουν το «Te Deum» του Charpentier και άλλα μπαρόκ κομμάτια. 
Διεύθυνση: Anke Spiegel, Dr. Marianne Danner 
Σολίστ: 
Δάφνη Πανουργιά soprano
Ιωάννα Κάππου soprano 
Άννα Φιλανδριανού mezzo- soprano 
Λουκάς Πανουργιάς tenor 
Vogel basse

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails