Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εργο από την έκθεση
«Χρόνος και Τόπος. Είκοσι δύο ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη,
Δώδεκα εικόνες του Χ.Ι. Ξένου»

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Λεωφ. Στρατού 2, Θεσσαλονίκη), στο πλαίσιο των τιμητικών εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Κ.Π. Καβάφη, διοργανώνει διάλεξη του διακεκριμένου και πολυβραβευμένου συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη με θέμα “Αλεξάνδρεια- η πόλη της μυθοπλασίας από τον Καβάφη μέχρι σήμερα. Αλεξανδρινό κουαρτέτο- Ακυβέρνητες πολιτείες-Μέρες Αλεξάνδρειας”, στις 26 Νοεμβρίου και ώρα 8.00 μ.μ. 
Την εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο "Μελίνα Μερκούρη", θα προλογίσει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Γιώργος Σκαμπαρδώνης.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δημήτρης Στεφανάκης τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη 2011 και ήταν υποψήφιος για το Prix du Livre Européen 2011.
Πρέπει, επίσης, να σημειώσουμε εδώ ότι φέτος δύο σημαντικές εκθέσεις: «Ποιήματα εν όλω» και «ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ, Είκοσι δύο ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη, Δώδεκα εικόνες του Χ. Ι. Ξένου» σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Οι εκθέσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται τιμώντας την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Καβάφη.
Την επιμέλεια των εκδηλώσεων αυτών έχει ο καβαφιστής Δρ. Παναγιώτης Καμπάνης, Αρχαιολόγος-Ιστορικός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails