Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ο Ν.Δ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ (Video)


Δημοσιεύουμε σήμερα, αγαπητοί συνοδίτες, μια εκδήλωση για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα (στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρείας) στις 12 Ιανουαρίου 2001, και διοργανώθηκε από το βιβλιοπωλείο "Πολύεδρο" και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Πάτρας. Προσκεκλημένος και ομιλητής ήταν ο γνωστός φιλόλογος Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλος, επιμελητής των Απάντων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ο οποίος μίλησε για το μεταφραστικό έργο του κυρ - Αλέξανδρου, με τίτλο: "Γυρίζοντας στη γλώσσα μας τα ξένα". 
Την ομιλία του επιφανούς ερευνητή καταγράψαμε με τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Μητροπόλεως Πατρών "Λύχνος" (υπεύθυνος προγράμματος: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος για την περίοδο 1996-2001).
Το 2001 είχαν συμπληρωθεί 90 χρόνια από την κοίμηση του μεγάλου Σκιαθίτη. Στην επέτειο των 100 χρόνων, το 2011, και στο πλαίσιο του Γ' Διεθνούς Συνεδρίου που διοργάνωσε η Εταιρεία Παπαδιαμαντικών Σπουδών, ο Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλος επανήλθε με νέα στοιχεία στον μεταφραστή Παπαδιαμάντη, και την εισήγησή του αυτή μπορείτε να δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails