Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ


Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο και μια σχετική εκδήλωση από την Κατούνα της Λευκάδας και την αρχιτέκτονα – πολεοδόμο Χαρά Παπαδάτου Γιαννοπούλου. 
Το βιβλίο “Ναοί της Κατούνας στην Λευκάδα”, που μόλις κυκλοφορήθηκε, είναι καρπός της αγάπης της κυρίας Χαράς Παπαδάτου για τον γενέθλιο τόπο της, αλλά και προϊόν ενδελεχούς ερεύνης και αποτύπωσης της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής των ναών της Κατούνας. 
Με αφορμή την έκδοση αυτή, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Αυγούστου το βράδυ (8 μμ), στο προαύλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Κατούνας, εκδήλωση που αποσκοπεί στην παρουσίαση των Ναών της Κατούνας μέσα στο πλαίσιο της χριστιανικής τέχνης στη Λευκάδα και στις δυνατότητες για την διατήρηση τόσο των μνημείων αυτών ως οικοδομημάτων, αλλά και στη διατήρηση και καταγραφή της ιστορικής μνήμης. 
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνονται δύο εισηγήσεις: 
- Χαρά Παπαδάτου‐Γιαννοπούλου: 
Οι Ναοί της Κατούνας ως μαρτυρίες της Χριστιανικής Τέχνης της Λευκάδας. 
- π. Βασίλειος Κακλαμάνης, εφημέριος της Κατούνας: 
Η εν τη πράξει αναστήλωση των Ναών. 
Θα ακολουθήσει συζήτηση και στο β' μέρος ένα μικρό μουσικό πρόγραμμα
Με το Καλλιτεχνικό Σύνολο Πολύτροπον είχαμε την ευκαιρία να τύχουμε της εμπειρίας εκδηλώσεως στο προαύλιο του Ναού της Παναγίας στην Κατούνα, με αφορμή την παρουσίαση του μουσικού αρχείου του αείμνηστου Ιωάννη Παπαδάτου. 
Κάποιες φωτογραφίες μας του Ναού μπορείτε να δείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails