Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας Γεωργίου, οι εκδόσεις "ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ" παρουσιάζουν το βιβλίο των π. Σπυρίδωνος Βασιλάκου και Αθανασίου Καραπέτσα: "ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ". Ένα ταξίδι για μικρούς και μεγάλους στη ζωή των Αγίων της Βοιωτίας. 
Την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013, στις 8:00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων. 
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος. Αποσπάσματα θα διαβάσει η σεναριογράφος, ηθοποιός και στιχουργός Ελένη Ζιώγα. Συντονίζει ο θεολόγος, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός Γιώργος Μπάρλας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η βυζαντινή χορωδία του ωδείου του Δήμου Θηβαίων. Με την υποστήριξη του Δήμου Θηβαίων και της ΔΗ.Κ.Ε.Θ.

Η ηθοποιός Ελένη Ζιώγα
Ένα ταξίδι στη ζωή των αγιασμένων μορφών που γεννήθηκαν, ασκήθηκαν, αγωνίστηκαν, μαρτύρησαν στη γη της Βοιωτίας. Ταξιδεύοντας γνωρίζεις τον Χριστό, ως αληθινό βίωμα της ανθρώπινης ψυχής και αγαπάς τον τόπο μέσα από την ιστορία και εκείνους που έζησαν σε αυτόν πριν από σένα. Είναι βέβαιο ότι οι λόγοι, οι πράξεις, οι σκέψεις των αγίων είναι τα μονοπάτια στο τραχύ βουνό της ζωής που σε οδηγούν στην κορυφή. Εκεί, που μπορείς να αγγίξεις τον ουρανό...

Ο Άγιος Ρούφος: Ο εκλεκτός του Παύλου 
O Ευαγγελιστής Λουκάς: Ο ζωγράφος του Λόγου 
O Άγιος Ρηγίνος: Ο γιος της Λιβαδειάς 
O Όσιος Μελέτιος: Ο γίγαντας της άσκησης 
O Άγιος Ιωάννης Καλοκτένης: Ο σύντροφος της ελεημοσύνης 
Ο Όσιος Κλήμης: Ο φάρος του Σαγματά 
O Όσιος Γερμανός: Στο μονοπάτι της αφάνειας 
O Όσιος Νικήτας: Ο έγκλειστος ταξιδευτής 
O Όσιος Σεραφείμ: Ο κυνηγός της ησυχίας 
O Όσιος Λουκάς: Ο λειτουργός της ταπείνωσης

Οι συγγραφείς του βιβλίου

Ο π. Σπυρίδων Βασιλάκος γεννήθηκε στον Πειραιά. 
Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής σχολής Αθηνών και του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής σχολής Αθηνών. Τον Ιανουάριο του 1995 χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μητροπολίτη πρ. Πειραιώς κ. Καλλίνικο και το Σεπτέμβριο του 1998 πρεσβύτερος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρ. Θηβών και Λεβαδείας και νυν Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο. Είναι εφημέριος του Ιερού Προσκυνηματικού ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών. Διακονεί ως υπεύθυνος του Εκκλησιαστικού Ραδιοφώνου της τοπικής Εκκλησίας. 

Ο Αθανάσιος Καραπέτσας, γεννήθηκε στη Στυλίδα Φθιώτιδας. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας, του Παντείου Πανεπιστημίου (Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης) και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ζει και εργάζεται στη Θήβα από το 1987 ως δάσκαλος. Σήμερα είναι διευθυντής στο 6ο Δημοτικό Σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails