Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΡΩΤΙΚΟΥ ΜΕ ΤΡΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΦΩΝΕΣ

Κείμενο - φωτογραφίες: Ιδιωτική Οδός 
Μια αληθινή κι ευγενική βραδιά, γεμάτη μουσικότητα, ζήσαμε χθες βράδυ στον Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια (πλ. Αμερικής), με έξι θαυμάσιους μουσικούς να τροφοδοτούν την ευαισθησία μας. Το πνεύμα του Μάνου Χατζιδάκι μας άγγιζε, έτσι καθώς τα τραγούδια του Μεγάλου Ερωτικού έσκιζαν τον αέρα. 
Μια συναυλία της Τατιάνας Ζωγράφου με τον Μεγάλο Ερωτικό του Μ. Χατζιδάκι στο πρώτο μέρος και επιλεγμένα τραγούδια του Χατζιδάκι και της Τ. Ζωγράφου (από τον δίσκο της "Μ' ένα τρόπο μυστικό") στο δεύτερο.

Η Δάφνη Πανουργιά, ο Ανδρέας Καρακότας και η Τατιάνα Ζωγράφου ερμήνευσαν με εσωτερική ένταση και τρυφερότητα τα τραγούδια της ψυχής μας. Η ενορχήστρωση για τρία όργανα (πιάνο: Θόδωρος Κοτεπάνος, μαντολίνο: Παναγιώτης Κανελλόπουλος, κοντραμπάσο: Βαγγέλης Ζωγράφος) ήταν ιδανική, θα έλεγα. Πιστεύω πως ανταποκρινόταν πλήρως στο λιτό πνεύμα του Μ. Χατζιδάκι. Ο δε Κοτεπάνος πιστός στο πνεύμα της χατζιδακικής μαθητείας. Στον Χατζιδάκι το πιάνο ήταν κάτι παραπάνω από το πιο σημαντικό όργανο. Ήταν τραγούδι, λυγμός, καημός και όνειρο. 
Η χθεσινή συναυλία ήταν όντως ανάσα άνασσα!...


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

είχα την χαρά να παρακολουθήσω αυτή την υπέροχη μουσική βραδιά. η Δάφνη Πανουργιά ήταν ξεχωριστή στην Ερμηνεία του "Μεγάλου Ερωτικού", θα έλεγα γράφτηκε για να το ερμηνεύσει αποκλειστικά η ίδια!

ρ.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή είναι καλύτερη από την Φλέρη Νταντωνάκη ?

Ανώνυμος είπε...

την πρώτη αγάπη δεν την "ξεπερνάει" ο άνθρωπος ποτέ του. το έργο το αγαπήσαμε από την καταπληκτική φωνή της Φλέρυ Νταντωνάκη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει δεύτερη εκτέλεση τόσο θεσπέσια όσο η πρώτη.

Related Posts with Thumbnails