Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ: ΟΤΑΝ Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ


Μελίνα Κανά, Γεράσιμος Ανδρεάτος και Απόστολος Ρίζος τραγουδούν ζωντανά στο Polis Art Café (στη Στοά Αρσακείου, στην Αθήνα)  την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 στις 8 το βράδυ, όπου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου δίσκου «Αγάπη σ’ αγαπάω» του Χρυσόστομου Σταμούλη, Προέδρου του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. και διευθυντού της Χορωδίας "Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος" Θεσσαλονίκης. 
Πρόκειται την πέμπτη δισκογραφική δουλειά του συνθέτη, η οποία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός μαζί με ένα εξαιρετικό βιβλίο με κείμενα για την αγάπη, που ο ίδιος επέλεξε, των: Όσκαρ Ουάϊλντ, Χαλίλ Γκιμπράν, Μάνου Χατζιδάκι, Σολομώντα (Άσμα Ασμάτων), Τάσου Λειβαδίτη, Βασιλείου Αγκύρας, Τάκη Βαρβιτσιώτη και Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη. 
Τα σχέδια που κοσμούν το βιβλίο υπογράφει ο Χρίστος Πίτσιλος, ενώ το εξώφυλλο ο Ανδρέας Νικολάου. 


«Τα χρόνια πέρασαν. Γέμισαν επανάσταση. Ο κόσμος γνώρισε με τρόπο σκληρό την απουσία. Αγόρια και κορίτσια ξεχύθηκαν στους δρόμους και κυνήγησαν έως θανάτου τον ουρανό. Σύγχυση. Το δίκαιο. Τα λάβαρα. Ο έρωτας. Τα πλήθη ανέβηκαν στις καμένες στέγες. Ο λαχειοπώλης σήκωσε τη σημαία ψηλά, κοίταξε το απρόσμενο και επανήλθε στην τάξη. Μόλις τον είδε η αταξία πήρε θάρρος και άρχισε να γελά αμφισβήτηση. Αντίσταση, φώναξε και χάθηκε στη στροφή της ελπίδας. Η μάχη δόθηκε μέχρι τέλους. Τότε το παιδί κατέβηκε από το σταυρό, έσκυψε στη γη και μάζεψε το φυλαχτό. Το πουλί που το είδε πέταξε γρήγορα κοντά του. Μαζί ανέβηκαν στο ποδήλατο και πήραν το δρόμο ανάμεσα στις παπαρούνες. Ο ουρανός γέμισε πολύχρωμους χαρταετούς. Κι αυτοί φτιάξανε λέξεις απροστάτευτες και επίμονες. Θάν’ η αγάπη φυλαχτό… Πήρα και τους αγέρηδες… Γιορτές πληγές… Κατάλευκο πουλί… Αγάπες… Αυγουστιάτικη μου θλίψη… Έρωτας στα χιόνια… Αγάπη σ’ αγαπάω» (Χ. Σταμούλης, Αγάπη σ' αγαπάω
Στίχοι τραγουδιών: Χρυσόστομος Σταμούλης, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Παναγιώτης Θωμάς, Σόνια Κούμουρου. Τραγουδούν οι: Μελίνα Κανά, Γεράσιμος Ανδρεάτος & Απόστολος Ρίζος. Παίζουν οι: Θάνος Σταυρίδης & Δημήτρης Λάππας.
Η Ιδιωτική Οδός θα είναι στο Polis Art Café και θα καλύψει την παρουσίαση.
Για τον Χρυσόστομο Σταμούλη δείτε και παλαιότερη ανάρτηση μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails