Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΤΟ «ΑΛΗΣΤΟΣ – ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

φωτογραφίες: Ιδιωτική Οδός
Καλησπέρα σας από Το Σπίτι της Κύπρου, στο κέντρο της Αθήνας, αγαπητοί συνοδίτες. 
Εδώ αυτή την ώρα παρουσιάζεται το βιβλίο «Άληστος – Όταν γυρίσεις να χαμογελάς», του Πατρινού δημοσιογράφου Κώστα Μπουλμπασάκου. 
Ένα βιβλίο για την Κύπρο, από τις εκδόσεις Διαπολιτισμός που μαζί με την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου - Νήσων, συνδιοργανώνουν την αποψινή εκδήλωση.  
Για το βιβλίο ομιλούν ο φιλόλογος – συγγραφέας Μάριος Μιχαηλίδης και ο τ. Διευθυντής του Αρσακείου Πατρών Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης. Αποσπάσματα από το βιβλίο διαβάζει ο γνωστός και αρχοντικός ηθοποιός Τρύφων Καρατζάς. 
Το «Άληστος – Όταν γυρίσεις να χαμογελάς» είναι η ιστορία μιας πολύτεκνης κυπριακής οικογένειας που αρχίζει το 1957 και τελειώνει το 2004 την ημέρα δημοψηφίσματος του Σχεδίου Ανάν. 
Ο συγγραφέας βάζει αμέσως τον αναγνώστη στο κλίμα μιας άλλης εποχής, κι ενός άλλου τόπου, όπου οι άνθρωποι δεν μετρούσαν το χρόνο με το ημερολόγιο, αλλά με τα ιστορικά γεγονότα που προκαλούσαν καταλυτικές ανατροπές στη ζωής τους. Είναι η Κύπρος με τα μάτια ενός Ελλαδίτη, που αγάπησε το νησί και τους ανθρώπους του, για την ομορφιά τους, τα πάθη τους και την παλικαριά τους.
Ανδρέας Σάββα, Σημαία

Διαβάστε στην Ιδιωτική Οδό σχετικές με το βιβλίο αναρτήσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails