Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΤΑ ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΝΙΧΩΡΙ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ


Στο αγαπημένο μας Νιχώρι του Βοσπόρου, στον Ναό της Παναγίας της Κουμαριώτισσας, με τη συμμετοχή πολλών εραστών της Παρθένου και της Πόλης της γιορτάστηκε η εορτή της Απόδοσης της Κοιμήσεώς της. 
Στις 23 Αυγούστου το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Αρχιγραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμανδρίτου Βαρθολομαίου (Σαμαρά). 


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Εσπερινός της Αποδόσεως και η λιτάνευση της εικόνας της Κοιμήσεως και του Ιερού Επιταφίου της Παναγίας στον αυλόγυρο του Ναού. 
Ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση, όπου οι ευσεβείς πανηγυριστές είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν πρόσωπο με πρόσωπο. 
Στον εορτασμό συμμετείχε φέτος και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Πόλη Νικόλαος Ματθιουδάκης. Παρών ήταν φυσικά και ο Πρόεδρος της Κοινότητας και εκπρόσωπος των μειονοτήτων στη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων Λάκης Βίγκας. Εκεί και ο δραστήριος ρωμιός,ο μουσικός Στέλιος Μπερμπέρης.
Και η Ρωμιοσύνη στην Πόλη ανθεί και φέρει κι άλλο! 
Και του χρόνου! 
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε μας μεταφέρουν κάπως στο αυθεντικά γιορτινό κλίμα, εκεί στο Νιχώρι της Παναγιάς της Κουμαριώτισσας.

Η Εφορία του επανασυσταθέντος Βακουφίου - Ιδρύματος του Κεντρικού Παρθεναγωγείου υπό την προεδρία της καθηγήτριας Έρσης Αμπατζή
Ο Γενικός Πρόξενος συζητά μ' ένα παλιό Νιχωρίτη

1 σχόλιο:

Παναγιώτης είπε...

Καλά, ο Επιτάφιος της Θεοτόκου δεν απαγορεύεται από το ΤΜΕ;

Related Posts with Thumbnails