Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Ιδιωτική Οδός από την Κωνσταντινούπολη, αγαπητοί συνοδίτες.
Σήμερα, Α' Σάββατο των Νηστειών, εδώ στο Φανάρι η κινητικότητα  είναι μεγάλη!
Πολύς κόσμος από την Ελλάδα καταφθάνει για να προσκυνήσει στο Κέντρο της Ορθοδοξίας. 
Ο Πατριάρχης δέχεται, όπως το συνηθίζει, πολλούς! Ταυτόχρονα, όλοι εδώ ετοιμάζονται για την επίσκεψη, αργά το μεσημέρι, του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, την πρώτη επίσκεψη Υπουργού Εξωτερικών στο Φανάρι.


Η Πατριαρχική Αυλή, με επικεφαλής τον Πρωτοσυγκελλεύοντα Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανο κατεβαίνει στην είσοδο του Πατριαρχικού Οίκου για να υποδεχθεί, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, τον υψηλό επισκέπτη. 
Την ίδια ώρα στον Πατριαρχικό Ναό τελείται ο Μέγας Εσπερινός της Κυριακής της Ορθοδοξίας. Οι Πατριαρχικοί Χοροί στη θέση τους ψάλλουν με απλό και σοβαρό τρόπο τα αναστάσιμα και τα του Τριωδίου. Τον Πατριαρχικό Ναό έχουν κατακλύσει μαθητές από σχολεία της Ελλάδας και άλλοι προσκυνητές. Στο τέλος του Εσπερινού ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας, σεπτή εντολή, μεταφέρει τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει ο ίδιος στους μαθητές, αλλά η επίσκεψη του Τούρκου Αξιωματούχου ανέτρεψε το πρόγραμμα.


Μία και πλέον ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Πατριάρχη με τον Τούρκο ΥΠΕΞ. Μετά το Πατριαρχικό Γραφείο οι δύο άνδρες πήγαν στην Αίθουσα του Θρόνου, όπου ο Πατριάρχης παρουσίασε στον Υπουργό την Ιεραρχία του Θρόνου. Δηλώσεις στα ΜΜΕ και φωτογραφία κάτω από το ψηφιδωτό του Πατριάρχη Γεννάδιου με τον Μωάμεθ τον Πορθητή.
Το κλίμα της συνάντησης ιδιαίτερα καλό, ως φαίνεται, ενώ το ψιλόβροχο και η υγρασία κάνουν αισθητή την παρουσία τους... Όπως και τα ΜΜΕ. Εν πάση τη δόξη αυτών!


Ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας, ακάθεκτος, καλωσορίζει στον Πατριαρχικό Ναό όμιλο προσκυνητών από την Ελλάδα, οι οποίοι δίνουν στον Μ. Αρχιμανδρίτη τα συμβολικά δώρα που έφεραν για τον Πατριάρχη, καταθέτοντας με αυτόν τον τρόπο τον σεβασμό τους στο Φανάρι και τον Προκαθήμενό του.

Και ενώ στον Πατριαρχικό Ναό οι Ελλαδίτες προσκυνητές ακούν τα δέοντα για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την αποστολή του στο σύγχρονο κόσμο, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών αποχωρεί τη συνοδεία της Πατριαρχικής Αυλής.
Η αυτοκινητοπομπή χάνεται σε δευτερόλεπτα στα στενά του Φαναρίου... Άλλη μια ιστορικής σημασίας επίσκεψη ολοκληρώθηκε.
Το βράδυ η Ακολουθία της Θ.Μεταλήψεως. Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Φανάρι ανατέλλει...
φωτογραφίες: Ιδιωτική Οδός

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μετα προσοχης ακουσα την ομιλια του σεβ ΜΥΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥο οποιος επαξια φερει το ονομα του ιερου χρυσοστομου ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑκαι επικαιρα δι οσους εχουν νουν ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΠΕΔΟΚΙΜΑΣΘΗΣΑΝ οι ακραιες φωνες των λεγομενων φρυκτωρων της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ νεων ψευδο- ομολογητων καιροσκοπων οι οποιοι εκδαπανωνται να διοργανωνουν ημεριδες μισους, φοβιας , και να στιγματιζουν τους μη ασπαζομενους τις τρελλες του και δη κληρικοι ευργετηθεντες υπο του οικουμενικου πατριαρχειου, ΠΙΣΤΕΥΩ οτι η θεοπνευστη ομιλια να ακουσθει ΠΕΣΤΑ Χ Ρ Υ Σ Ο Σ Τ Ο Μ Ε

Ανώνυμος είπε...

ΕΦΡΥΑΞΕ ο τελεβαντος διοτι ο παναγιοτατος απεκαλεσε τον μεσσηνιας δεξι χερι του περγαμου στους διαχριστινιακους διαλογου φυσικα το ακουσαμε και εμεις απο το ΒΙΝΤΕΟ δεν ακουσαμε αυτο που ισχυριζεται ο τελεβαντος οτι ο συμφοιτητησ του και ομογαλακτος του σεβ ΙΩΣΗΦ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΟΙΚ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΟΠΩς ΕΓΡΑΦΕ οτελεβαντο σχετικα με το θεμα του ηγουμενου εφραιμ . π, δημ. αμαρτωλος

Related Posts with Thumbnails