Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΗΤΕΙΑ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΙΓΚΑΣ

Του Νικολάου Μαγγίνα
Πραγματοποιήθηκαν στην Άγκυρα, την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011, οι εκλογές για τα πέντε αιρετά μέλη του Συμβουλίου της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν για την τριετία 2011-14 τα κοινοτικά (cemaat), νέα (yeni) και συνδεδεμένα βακούφια (mülhak).
Ως εκπρόσωπος των μειονοτικών ιδρυμάτων στο δεκαπενταμελές Συμβούλιο της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων στην Άγκυρα, επανεξελέγη για δεύτερη συνεχή φορά σε τριετή θητεία ο Παντελής Βίγκας, μετά από κοινή επιθυμία των μειονοτήτων. Από τις Κοινότητες τις Ρωμέικες, τις Αρμενικές, τις Εβραϊκές, των Συροϊακωβιτών, των Βουλγάρων και των Γεωργιανών στο σύνολό τους προτάθηκαν δύο υποψήφιοι ο ένας για τακτικός εκπρόσωπος και ο άλλος για αναπληρωματικός. Για την εκλογή του εκπροσώπου των μειονοτικών βακουφίων κατέθεσαν αίτηση να λάβουν μέρος 150 από τα 162 ιδρύματα στο σύνολο με τα 149 τελικά να στέλνουν ψηφοφόρο τους στην Άγκυρα. Από τα 149 μειονοτικά ιδρύματα ο Ρωμηός υποψήφιος Παντελής Βίγκας υπερίσχυσε με 105 ψήφους έναντι των 44 του άλλου υποψηφίου αρμενικής καταγωγής ο οποίος και εκλέγεται ως αναπληρωματικό μέλος.
Η προτίμηση του συνόλου των μειονοτήτων στο πρόσωπο του Ρωμηού Παντελή Βίγκα έγινε για μια ακόμη φορά φανερή μέσα από τη σημερινή ψηφοφορία. Οι υποχρεώσεις που επωμίζεται εκτείνονται σε όλη την επικράτεια του τουρκικού κράτους από την Πόλη την Ίμβρο και την Τένεδο μέχρι την Καισάρεια, το Ντιάρ Μπακιρ και άλλες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails