Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΣΤΟ ΜΠΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ


Χθες το βραδάκι, 31 Αυγούστου 2011, πραγματοποιήθηκαν στο Μπανάτο της Ζακύνθου τα Εγκαίνια τού νεοϊδρυθέντος Μορφωτικού Κέντρου Λόγου «ΑΛΗΘΩΣ», με τη συμμετοχή πολλών δεκάδων ανθρώπων, τόσο από την Ενορία, όσο και τη γύρω περιοχή, αλλά και την πόλη! 
Μια ακόμα πρωτοβουλία του εφημερίου π. Παναγιώτη Καποδίστρια, ο οποίος με την ποίησή του, με το ερευνητικό του έργο και την ...ολοζώντανη διαδικτυακή του παρουσία, προβάλλει παγκοσμίως τόσο την ενορία του, το Μπανάτο, όσο και την μυροβόλο νήσο της Ζακύνθου. 
Και γύρω του συγκεντρώνεται όλη η διανόηση του Τζάντε, γι' αυτό και αίσθηση έκανε, στα εγκαίνια του νέου θεσμού, η προσέλευση πολλών άξιων εκπροσώπων των τοπικών Γραμμάτων, των Τεχνών, της Διανόησης, οι οποίοι όλοι θεώρησαν ευτυχές το γεγονός της ίδρυσης ενός τέτοιου ελπιδοφόρου και πολλά υποσχόμενου για την τοπική κοινωνία Κέντρου!
Στον Αγιασμό και την Παράκληση προς την Παναγία (λόγω της εορτής της Αγίας Ζώνης, κατά την οποία εορτάζει ο Ευκτήριος Οίκος της Θεοτόκου, στον προαύλιο χώρο του οποίου έγινε η εκδήλωση), αλλά και στην Ακολουθία υπέρ του Φυσικού Περιβάλλοντος προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φωτικής Διονύσιος, εκ προσώπου του Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσοστόμου Β΄, ο οποίος -ως γνωστόν- ταξίδεψε στην Αθήνα, για να υποβάλει την από ετών εξαγγελθείσα παραίτησή του από τον μητροπολιτικό θώκο της Ζακύνθου, στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Στην εορτή παραστάθηκαν ευγενώς, εκ μέρους του Κλήρου της Ζακύνθου, ο Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Μπιάζης (νέος Ιεροκήρυκας του νησιού), ο Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Σπουργίτης (Εφημέριος του Καθεδρικού Ναού Ζακύνθου), ο Πρεσβύτερος Αντώνιος Καλόφωνος (Εφημέριος Μουζακίου) και ο Πρωτοδιάκονος της Μητροπόλεως Νικόδημος Κεφαλληνός.


Ιδιαίτερη ευλογία αποτέλεσε για όλους η έκθεση σε προσκύνηση τής τιμίας Χειρός του Προστάτη και Πολιούχου Αγίου Διονυσίου, του θαυματουργού! Το «Άγιο Κορμάκι» (κατά την έκφραση των Ζακυνθινών) αγίασε το φυσικό περιβάλλον και τις ψυχές όσων παρευρέθηκαν!
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Εφημέριος Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας, αφού ευχαρίστησε από καρδιάς όσους τον βοήθησαν στη νέα διακονία της Ενορίας, ανέπτυξε το θεολογικο-οικολογικό θέμα: «Η συνέργεια της Θεοτόκου στην χριστοποίηση της υλικότητας της Κτίσης».
Σημειωτέον ότι, ενόψει της παραίτησης του Μητροπολίτη, διανεμήθηκε δωρεάν σε όλους τους παρισταμένους η εργασία του π. Παναγιώτη Καποδίστρια: «Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος Β΄ Συνετός. Μισός αιώνας Εκκλησιαστικής Διακονίας», ανάτυπο από τον Χαριστήριο Τόμο “Φιόρα Τιμής για τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο Β΄ Συνετό”, Ζάκυνθος 2009. 

φωτογραφίες του Ιωάννη Πορφύριου Καποδίστρια
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες αλλά και βίντεο στο νυχθημερόν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails