Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

VIDEOS ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΚΙΝΟ ΤΟΥ ΕΛΥΤΗ (Θυρανοίξια Παντοχαράς - Συναυλία)

Σύνδεσμος
Τρία βιντεάκια, αγαπητοί συνοδίτες, από το κανάλι του χρήστη 65dimichri στο youtube, που αφορούν στο θέμα που καλύψαμε εκτενώς στη Σίκινο, στις αρχές του Αυγούστου: Τα Θυρανοίξια της Παντοχαράς του Οδυσσέα Ελύτη και η συναυλία που δόθηκε το βράδυ της ίδιας μέρας (6 Αυγούστου) στην πλατεία της Χώρας με μελοποιημένα ποιήματά του και τίτλο Με το λύχνο του άστρου. Το πρώτο βίντεο περιλαμβάνει εικόνες από το ξωκλήσι της Παντοχαράς τη μέρα των Θυρανοιξίων.
Το δεύτερο βίντεο περιλαμβάνει ένα απόσπασμα από το περίφημο Μονόγραμμα του Ελύτη, το οποίο απαγγέλλει μοναδικά η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ενώ τη συνοδεύει στο πιάνο ο Γιώργος Κουρουπός με μια μελωδία που αναδεύει τον έρωτα...
Στο τρίτο βίντεο η Ιουλίτα Ηλιοπούλου απαγγέλλει την Μαρίνα των βράχων. Νομίζω πως - χωρίς υπερβολή - αυτές οι αναγνώσεις της Ιουλίτας Ηλιοπούλου μας παραπέμπουν ίσα στο Μυρίσαι το άριστον της ποίησης του Ελύτη!

2 σχόλια:

Anastasios είπε...

Οι απαγγελίες της Ιουλίτας μοναδικές. Ιδιαίτερα εκείνη του "Μονογράμματος". Μένω έκθαμβος και άφωνος...

Ελένη Πατσιατζή είπε...

Θερμά συγχαρητήρια για το εξαιρετικό ιστολόγιο σας! Τα videos από τις εκδηλώσεις για τον Ο. Ελύτη στη Σίκινο είχαν αναρτηθεί και στο φιλολογικό ιστολόγιο του Δημήτρη Χριστόπουλου (www.dimichri65.blogspot.com), όπου τα συνοδευτικά κείμενα παρουσίαζαν κι εκείνα ,με ανάλογο τρόπο, όσα συνέβησαν στις αρχές Αυγούστου εκεί. Στη Σίκινο χαρήκαμε και τις επιδόσεις σας στην ψαλτική. Να είστε πάντα δραστήριος και δημιουργικός!

Related Posts with Thumbnails