Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ


Χθες βράδυ στο Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης Ιεράς Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Καταλόγου έργων τέχνης του Μουσείου, τον οποίο συνέγραψε η αρχαιολόγος Ζωή Α. Μυλωνά και εξέδωσε πρόσφατα η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η γνωστή Βυζαντινολόγος Νανώ Χατζηδάκη, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ το συντονισμό την εκδήλωσης είχε ο ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου Αρχιμ. Διονύσιος Λυκογιάννης, φιλόπονος ερευνητής της τοπικής ιστορίας.


Κατά την εκδήλωση μίλησαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, ο και κτίτωρ της νέας πτέρυγας της Μονής του Αγίου Διονυσίου και του Μουσείου (και δωρητής πολλών κειμηλίων), ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος και ο Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος.
Παρέστησαν οι Μητροπολίτες Θηβαϊδος Πορφύριος και Ζάμπιας Ιωακείμ και οι Επίσκοποι Μαραθώνος Μελίτων και Φωτικής Διονύσιος και αρκετός φιλόμουσος κόσμος από τη Ζάκυνθο και άλλα μέρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails