Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΑ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΒΡΑΝΑ ΣΤΟ ΠΑΠΑΔΟΣ


Aπό το Ελαιοτριβείο Βρανά στο χωριό Παπάδος της Μυτιλήνης, χαίρετε αγαπητοί συνοδίτες.

Τον καταπληκτικό αυτό χώρο ανακαίνισε και ανέδειξε ως χώρο πολιτισμού η Εταιρεία Αρχιπέλαγος, με την φροντίδα του Νίκου Σηφουνάκη.
Εδώ έχει στηθεί η έκθεση "Η Λέσβος του Ελύτη" και εδώ πραγματοποιείται αυτή την ώρα η πρόβα για τη συναυλία του Γιώργου Κουρουπού σε ποίηση Ελύτη. Τραγουδούν ο Σπύρος Σακκάς και η Δάφνη Πανουργιά, διαβάζει ποιήματα του Ελύτη η Ιουλίτα Ηλιοπούλου και παίζει μαντολίνο η Βιβή Γκέκα. Ολοι οι μουσικοί παίζουν και διάφορα κρουστά. Ηχολήπτης ο ...βετεράνος Γιάννης Συγλέτος.




Ο Ελύτης κυριαρχεί παντού. Και βέβαια σκίζουν τον αέρα οι στίχοι του καθώς τους τραγουδάνε ο Σ. Σακκάς και η Δ. Πανουργιά.
Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου διαβάζει ένα απόσπασμα από το Μονόγραμμα και στο πιάνο τη συνοδεύει ο Γιώργος Κουρουπός. Μια αίσθηση τελείως διαφορετική απ' αυτή του Μονογράμματος με τον Μίκη Θεοδωράκη και την Ιουλίτα. Αυτή η καθόλα διαφορετική ανάγνωση αναδεικνύει τις πολλαπλές δυνατότητες ερμηνείας του Ελυτικού έργου.




Η πρόβα τελειώνει γύρω στα μεσάνυχτα. Επιμονή στη λεπτομέρεια και - κυρίως - έμφαση στην έκφραση. Η υπόθεση Ελύτης δεν είναι καθόλου εύκολη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails