Κυριακή 8 Μαΐου 2011

"ΠΟΙΗΤΩΝ ΜΕΛΩΔΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ" ΑΠΟΨΕ ΣΤΑ ΑΡΣΑΚΕΙΑ - ΤΟΣΙΤΣΕΙΑ ΕΚΑΛΗΣ


Σαπφώ, Μαβίλης, Καβάφης, Βάρναλης, Καρυωτάκης, Σεφέρης, Σαραντάρης, Ρίτσος, Ελύτης, Λειβαδίτης, Καββαδίας, Γκάτσος, Κατσαρός, Αναγνωστάκης, Πατρίκιος, Χριστοδούλου, Ελευθερίου είναι οι ποιητές των οποίων ποιήματα, μελοποιημένα από τους Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκο, Μαρκόπουλο, Σπανό, Μούτση, Μικρούτσικο, Λάγιο, Παπαδημητρίου, παρουσιάστηκαν απόψε από τον Μουσικό Όμιλο Τοσιτσείων – Αρσακείων Σχολείων, σε μια ξεχωριστή βραδιά με τίτλο: «Ποιητών μελωδικοί διάλογοι».
Συμμετείχαν δεκάδες μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου καθώς και απόφοιτοι υπό την καθοδήγηση της Χριστίνας Βαρσάμη-Κούκνη, η οποία διηύθυνε την ορχήστρα και τη χορωδία, είχε κάνει την ενορχήστρωση και γενικώς είχε την μουσική επιμέλεια. Συμμετείχαν, επίσης, η Κλασική Ορχήστρα του Τοσιτσείου και ο Μουσικός Όμιλος του Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, σε διδασκαλία Λάρας Λυμπεροπούλου.


Αυτή την βραδιά - ύμνο στην μελοποιημένη ποίηση, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο των Τοσιτσείων - Αρσακείων στην Εκάλη, παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές, εκπαιδευτικοί, γονείς, και μαθητές. Παρών, φυσικά, ο Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Γεώργιος Μπαμπινιώτης, αλλά και ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο οποίος μάλλον θα συνεργαστεί προσεχώς με τον Μουσικό όμιλο.
Σίγουρα η προσφορά της μουσικού Χριστίνας Βαρσάμη είναι τεράστια, τόσο ως προς την δημιουργία του Ομίλου, όσο και ως προς την δυναμική εξέλιξή του.
Σημαντική στην όλη εκδήλωση ήταν και η συμβολή της Διευθύντριας του Β' Λυκείου Εκάλης Παναγιώτας Ατσαβέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails