Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΑΠΟΛΛΩΝ" ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ "ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ"


Σήμερα το μεσημέρι, γενική πρόβα των συνόλων της Ορχήστρας Πατρών στο Δημοτκό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας, για την αποψινή (ώρα 9 το βράδυ) συναυλία Μουσικής Δωματίου με έργα για Κουαρτέτο Εγχόρδων των Θεόφιλου Κάββουρα, Eduard Franck και Johan Svendsen. Κι ακόμα το έργο της Κωνστάντιας Γουρζή Ιερατική Ποίηση, που θα ερμηνεύσουμε για πρώτη φορά στην Πάτρα, στην μορφή για Κουαρτέτο Εγχόρδων, κλαρίνο και πιάνο.

Στην εκδήλωση που κάναμε για την Ιερατική Ποίηση το 2007 το παρουσιάσαμε με τον Τάσο Σπηλιωτόπουλο στην πρώτη του εκδοχή, για πιάνο και φωνή. Το Νοέμβριο του 2007 και τον Απρίλιο του 2008 το τραγούδησα στο Μόναχο της Γερμανίας, υπό τη διεύθυνση της Κ. Γουρζή, και με ξένους μουσικούς, ενώ το πρώτο τραγούδι σε ποίηση Μητροπολίτου Πέργης Ευαγγέλου "Προς το τέρμα", το είπα σε διάφορες συναυλίες ανά την Ελλάδα και τον Σεπτέμβριο του 2010 στο Φεστιβάλ της Πάτμου, με ορχήστρα εγχόρδων υπό τον μαέστρο Άλκη Μπαλτά.

Χαίρομαι πολύ που την αποψινή συναυλία "ανοίγει" το μοναδικό Κουαρτέτο για έγχορδα του Πατρινού Θεόφιλου Κάββουρα, ένα έργο που ηχογραφήθηκε από το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο υπό τον Γιώργο Δεμερτζή και κυκλοφορήθηκε στον δίσκο Πατρινοί Συνθέτες, και είχα την καλή τύχη να επιμεληθώ τα κείμενα αυτού του μοναδικού, πραγματικά, δίσκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails