Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΨΕ ΣΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΤΣΕΡΩΝΗ


Απόψε το βράδυ, αγαπητοί συνοδίτες, μια συναυλία Μουσικής Δωματίου στην ιστορική αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρείας (Ρήγα Φεραίου 7 στην Πάτρα) που διοργανώνει η Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μουσικής σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών, με έργα των: W.A. Mozart, L.v. Beethoven, Θεόδωρου Σπάθη, Θεόφραστου Σακελλαρίδη, Pedro Iturralde και A. Dvorak.
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Μαριάννα Σαφάροβα - βιολί, Τάσος Πάππας - πιάνο, Χρίστος Παπαγεωργίου - πιάνο, Ματίνα Βελιμαχίτη - σοπράνο, Θόδωρος Κερκέζος - σαξόφωνο, Γιάννης Μαυρίδης - βιολί, Φλορίν Γκαουρεάνου – βιολοντσέλο, Γιώργος Πέτρου – πιάνο.
Η συναυλία είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Προέδρου της Λέσχης Φίλων Κλασσικής Μουσικής Ελένης Τσερώνη και είναι πρωτοβουλία των καλλιτεχνών που συμμετέχουν.
Οι καταξιωμένοι αυτοί μουσικοί συνεργάστηκαν με την Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μουσικής επί προεδρίας της αείμνηστης Ελένης Τσερώνη, η οποία έφυγε πρόωρα από κοντά μας. Τώρα, τής δείχνουν την αγάπη τους και μετά θάνατον. Και η μνήμη της μουσικής είναι πολύ δυνατή!...
Η Ελένη Τσερώνη είχε στηρίξει με την Λέσχη την πρώτη συναυλία Ιερατικής Ποίησης που οργανώσαμε με το Πολύτροπον στη Φιλαρμονική το 2007. Ήταν ανοιχτή στο διαφορετικό και με κρίση κοφτερή. Θα την θυμόμαστε πάντα για την πηγαία πληθωρικότητά της και την σημαντική προσφορά της σε πολλούς τομείς της Πατρινής ζωής.

Η είσοδος στην αποψινή συναυλία είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails