Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ - ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, το βράδυ στις 11:00, στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη "Πρωταγωνιστές", στο MEGA, μιλά εκ βαθέων για τη ζωή του ο Δημήτρης Ελεύθερος (ψευδώνυμο).
Μια ζωή γεμάτη εμπειρίες ως χρήστη και εμπόρου σκληρών ναρκωτικών για 25 χρόνια, από τα οποία 17 τα πέρασε στις φυλακές. Γνωστός ως ο "Φαντομάς του Κολωνακίου", όπως τον αποκαλούσε ο Τύπος τη δεκαετία του '80, επειδή έκλεβε τα ρετιρέ της περιοχής.
Σήμερα, απεξαρτημένος εδώ και μια πενταετία και αληθινά ελεύθερος, μιλά αποκαλυπτικά για τον κόσμο των ναρκωτικών, για την παραμύθα και τον εφιάλτη, για τις φυλακές και όσα έζησε εκεί μέσα.
Όλα καταγράφονται ζωντανά στο βιβλίο του "Ο Ήχος της Χειροπέδας, Ο Κόσμος του Χρήστη" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μαΐστρος, και μάλιστα με ονοματεπώνυμα για τα κυκλώματα των φυλακών.
Όμως ο Δημήτρης Ελεύθερος δεν μένει εκεί. Μια από τις λίγες περιπτώσεις που ξέφυγαν και άλλαξαν ζωή, περνά ένα μήνυμα ελπίδας και δύναμης για τη νεολαία και τις οικογένειες.
Το βιβλίο προλογίζει ο Aρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, γνωστός για την ευαισθησία του προς τη νεολαία και τον αγώνα του να στηρίξει ανθρώπους που παλεύουν για την απεξάρτηση από τη δουλεία των ναρκωτικών.
Για όσους διάβασαν το συγκλονιστικό αυτό βιβλίο και για όσους σίγουρα θα το διαβάσουν, την Κυριακή το βράδυ ο Δημήτρης θα δείξει το πρόσωπό του και θα μεταφέρει άμεσα τα βιώματά του, τα τόσο έξω από τα συνηθισμένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails