Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΤΕΡΝΑ ΣΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


Πλήθος Ρωμιών αλλά και Τούρκων παραβρέθηκαν την περασμένη Δευτέρα στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Πόλη για μια εκδήλωση αφιερωμένη στη λατέρνα, με τον τίτλο
Pera Güzeli.
Προβλήθηκε ταινία σχετική με την ιστορία της λατέρνας στην Πόλη και ακολούθησε χορός υπό τους ήχους του γλυκόλαλου οργάνου που ανάβλυσε πολίτικες και τούρκικες μελωδίες.


Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη μουσικοχορευτική εκδήλωση με λατέρνα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στο Νιχώρι του Βοσπόρου,
υπό την αιγίδα της İstanbul Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2010. Την διεύθυνση της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο μουσικός και δραστήριος ομογενής Στέλιος Μπερμπέρης.
Ενδεικτικό της επιτυχίας της εκδήλωσης εκείνης ήταν ότι η μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα Hurriyet είχε εκτενές αφιέρωμα και σχετική φωτογραφία με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να γυρίζει τη λατέρνα.


Και ο Στέλιος Μπερμπέρης αλλά και ο ακάματος Πρόεδρος της Κοινότητας Νεοχωρίου και Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Ζωγραφείου Λάκης Βίγκας, παρέστησαν στην προχθεσινή εκδήλωση στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails