Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ρεπορτάζ -φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Δημιουργήθηκε στην Πόλη «Σύνδεσμος Υποστήριξης Ρωμέϊκων Κοινοτικών Ευαγών Ιδρυμάτων – Βακουφίων»,
που θα έχει ως σκοπό αφ΄ ενός την ενίσχυση των πάσης φύσεως κοινοτικών πραγμάτων και αφ΄ ετέρου την ουσιαστική συμβολή στα ποικίλα θέματα των Κοινοτήτων. Πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός που θα θέσει τις βάσεις για μία νέα σύγχρονη πορεία στη ζωή των Κοινοτήτων μας με συλλογική προσπάθεια δημιουργίας και επίλυσης των διαφόρων ζητημάτων, τα οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν στη σημερινή εποχή.


Αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο της αποφασιστικότητας της Ρωμηοσύνης να συνεχίσει στα καινούρια δεδομένα και στις νέες προοπτικές τον αγώνα για επιβίωση, έτσι όπως τον ξεκίνησαν οι παλαιότερες γενιές των προγόνων μας σε συνθήκες ασφαλώς πιο δύσκολες τότε, αλλά με την ίδια ισχυρή θέληση, ακλόνητη επιμονή και κυρίως με ελπίδα και όραμα. Είναι φανερή η διάθεση των παραγόντων και γενικά της Ομογένειας να παραδώσουν στις επόμενες γενιές μία ζώσα Ρωμηοσύνη με ενεργή δράση και παρουσία στον ιστορικό αυτό χώρο της Πόλης των Πόλεων υπό την πνευματική ηγεσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.


Παραθέτουμε το ανακοινωθέν που εκδόθηκε για το σκοπό αυτό και θα ακολουθήσουν σε επόμενη ανάρτηση λεπτομέρειες από την ιστορική αυτή συνάντηση της Ρωμηοσύνης στην Κωνσταντινούπολη.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
Η συνέλευση εκπροσώπων (δεύτερη συνάντηση επιτρόπων) των Κοινοτήτων της Πόλης ανακοινώνει ότι σήμερα 6 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Αθλητικού Συλλόγου Πέρα, αποφάσισε ύστερα από διεξοδική συζήτηση την ίδρυση Συνδέσμου με την επωνυμία RUM CEMAAT VAKIFLARINI DESTEKLEME DERNEĞİ (Σύνδεσμος Υποστήριξης Ρωμέϊκων Κοινοτικών Ευαγών Ιδρυμάτων – Βακουφίων).
Από τους παρισταμένους εκπροσώπους 50 Κοινοτήτων και Σχολικών Εφορειών ορίστηκε 10μελής ιδρυτική Επιτροπή η οποία θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για σύγκληση γενικής συνέλευσης των μελών του νέου Συνδέσμου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails