Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ



Απόψε στις 7 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ (Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Μέρλιν στην Πλατεία Συντάγματος), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, θα πραγματοποιηθεί κοινή εκδήλωση από την Διεθνή Εταιρεία Εθελοντισμού "Αγιος Αιμιλιανός" και την Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών.

Η Διεθνής Εταιρεία Εθελοντισμού είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Κοινωφελής Εταιρεία με σκοπό την με οποιονδήποτε τρόπο καλλιέργεια, διάδοση και έμπρακτη εφαρμογή του εθελοντικού πνεύματος και των αρχών που το συγκροτούν, ως βασικής αξίας κοινωνικής και πολιτιστικής προόδου, καθώς και αναγκαίου στοιχείου διαπαιδαγώγησης και διάπλασης του χαρακτήρα της νεολαίας. Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων της Εταιρείας σχεδιάσθηκε με γνώμονα την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων, εμπνευσμένων από τους αείμνηστους Αρχιμανδρίτη Χερουβείμ Μαλισιάνο, την Βυζαντινολόγο Ιουλιανή Χρυσοστομίδου και το ζεύγος Ιωάννου και Θεοδότης Καπετανάκη, οι οποίοι στη ζωή τους απετέλεσαν φωτεινά παραδείγματα εθελοντικής προσφοράς στην κοινωνία και τον συνάνθρωπο.

Η Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την διάσωση και διάδοση της ιστορικής μνήμης, την συνειδητοποίηση της οικουμενικής διάστασης του Ελληνισμού και την προβολή της συμβολής του στην εξέλιξη του παγκόσμιου πολιτισμού μέσα από την προώθηση των ιδεωδών του Ευεργετισμού και της Χορηγίας. Το πρόγραμμα της Εταιρείας εστιάζεται στην μελέτη και προβολή των εθνικών και οικουμενικών αξιών της κοινωνικής αλληλεγγύης και του εθελοντισμού των Ελλήνων Εθνικών Ευεργετών, ως στάσης ζωής στο παρελθόν, το παρόν και ως παράδειγμα για το μέλλον. Η υλοποίησή του πραγματοποιείται με δραστηριότητες, προγράμματα και εκδηλώσεις σε συνεργασία με φορείς και πρόσωπα που αποδεδειγμένα μοιράζονται τις ίδιες αρχές και επιδιώξεις.

Η Διεθνής Εταιρεία Εθελοντισμού και η Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, που ο ΟΗΕ έχει καθορίσει να εορτάζεται την 5η Δεκεμβρίου εκάστου έτους, αναγνωρίζοντας τις αρχές και αξίες του εθελοντισμού ως βασικής προϋπόθεσης καλλιέργειας και ανάπτυξης του ανθρώπου μέσα στην παγκόσμια κοινωνία και σε υλοποίηση των σκοπών και των στόχων τους, συμπράττουν σε πνεύμα αμοιβαίας συνεργασίας για την διοργάνωση της ειδικής αυτής εκδήλωσης, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO, προκειμένου να να τιμηθούν φορείς και άτομα σε αναγνώριση της εθελοντικής προσφοράς τους, ως έκφραση ανθρωπισμού και καλού παραδείγματος.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Διεθνής Εταιρεία Εθελοντισμού
Ρίτσα Μασούρα, δημοσιογράφος
Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών
Ιωάννα Μάστορα, διδάκτωρ Ολυμπιακών Σπουδών
Χορηγικό Πρόγραμμα «Υιοθέτησε και εσύ ένα μνημείο»
Αννίτα Πατσουράκη, ιστορικός Τέχνης


ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ
«Ευεργετών Άθλα»
Απονέμονται στο Ίδρυμα Ι.Φ. Κωστόπουλου και την Διεθνή Οργάνωση Βιοπολιτικής, σε αναγνώριση της συμβολής τους στην εξακτίνωση των αξιών του Ελληνισμού στην Οικουμένη.

Αριστείο Εθελοντισμού «Χερουβείμ Μαλισιάνος»
Απονέμεται στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, σε αναγνώριση της εκατοντάχρονης προσφοράς του και της συμβολής στην καλλιέργεια του εθελοντικού πνεύματος στην νεολαία.
Ειδικό αναμνηστικό θα απονεμηθεί στον γηραιότερο βαθμοφόρο Προσκόπων κ. Στέλιο Ναουμίδη.

Αριστείο Εθελοντισμού «Ιουλιανή Χρυσοστομίδου»
Απονέμεται στην Ελληνική Παλαιογραφική Εταιρεία σε αναγνώριση της πολυετούς συμβολής και του εθελοντικού έργου των μελών της στην προαγωγή της Παλαιογραφίας, καθώς και την έρευνα και μελέτη των κωδίκων ως σημαντικών στοιχείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αριστείο Εθελοντισμού «Ιωάννου & Θεοδότης Καπετανάκη»
Απονέμεται από κοινού στις κυρίες Μαρία Φρεμεντίτου και Γεωργία Πετρίτση, σε αναγνώριση της πολύχρονης, συνεχούς, αποτελεσματικής και αθορύβου εθελοντικής προσφοράς των στην κοινωνία και τον συνάνθρωπο.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Έρση Καζαρτζή (φλάουτο), Αλέξανδρος Καζαρζτής (βιολοντσέλο)
και Νίκος Πονηρός (κιθάρα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails