Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΕΑΥΤΟΥΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΥΒΟ...


Ανησυχώ, αγαπητοί συνοδίτες της πόλεως των Πατρών – αυτούς αφορά κυρίως το παρόν βέλος -, διότι δεν έχουν φτάσει ακόμα στ' αυτιά μου οι ιαχές θριάμβου των Αλεκονούληδων για το φετινό, “λαμπρό” πρόγραμμα των Πρωτοκλητείων.

Αποχωρεί, λόγω χασούρας, και ο φίλτατος Αλέξης που εκ μέρους του Δήμου συνέβαλε τα μέγιστα – άπαγε! - και διακρίνω – αν και από μακρυά – μια κατάθλιψη...

Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι λείπουν οι βραβεύσεις και οι τιμές προς εαυτούς και αλλήλους! Πρωτοκλήτεια όπου τιμώνται κάποιοι άλλοι κι όχι ο Άγιος!

Αλλά ποιος ενοχλείται; Κανείς. Όλοι ευχαριστημένοι! Με τον εαυτό τους! Εαυτουλισμός στον κύβο!

Και ο Πρωτόκλητος αποδρά αυτοκλήτως...

Ο δρόμος του σταυρού δεν έχει τιμές, αυτοδοξασμούς, αυταρέσκεια και τα τοιαύτα. Είναι μοναχικός και τραχύς. Αλίμονο σ' αυτούς που τον καθιστούν πανηγυράκι προς λαϊκή κατανάλωση.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενδεχομένως να ασχολούνται με την πορεία της ανακριτικής διαδικασίας-ΕΔΕ(κατά την στρατιωτική ορολογία "εγκαλείσαι" και θυμοσοφικά "αγκαλίτσες") γιά τον γνωστό εκ Πατρών Αρχιμανδρίτη και τις πρόσφατες, όπως εγράφη στον τύπο, δηλώσεις του περί του μακαριστού Αρχιεπισκόπου ως φορέως μιάς ετερότητας..

Ανώνυμος είπε...

Ποπο είσαι και πάλι αυστηρός αλλά σωστός... φτωχότατες εκδηλώσεις φέτος

Ανώνυμος είπε...

ολα κανουν ενα κυκλο και φθίνουν.Ετσι και τα Πρωτοκλήτεια. Κανεις ομως δεν φαινεται να το θυμαται αυτό......

Ανώνυμος είπε...

Αν ήσουν εσύ Παναγιώτη μου στην επιτροπή όλα θα ήταν διαφορετικά και δεν το λέω ειρωνικά, τα ίδια και τα ίδια κάθε χρόνο, μήπως θα ήταν καλύτερα λιγότερες και πιο ουσιαστικές εκδηλώσεις; μήπως και τα μέλη της επιτροπής θα έπρεπε να ανανεωθούν;Και ας μου πεί κάποιος τι σχέση έχουν εκκλησιαστικές εκδηλώσεις προς τιμή κάποιου Αγίου με τις βραβεύσεις προσώπων; Μήπως γίνονται άκαιρα και για δημόσιες σχέσεις και το φαίνεσθαι; θα περίμενε κανείς από το νέο επίσκοπο,άνδρα που ασκήθηκε σε μοναστήρι πριν την εκλογή του, κάπως διαφορετική εξέλιξη αυτών των εκδηλώσεων.

Ανώνυμος είπε...

για ποιές βραβευσεις μιλάτε;

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΕΣ,ΟΜΩΣ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΕΙΑ.ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα μου έλειψε το ¨Βραδυνό στη Χριστιανική Εστία¨....

Ανώνυμος είπε...

Ιατρός εκ Πατρών επεσκέφθη πρόσφατα το Άγ.Όρος και μου εδιηγήθη, μεταξύ άλλων, ότι στο καλούμενο "Σεράγι ή Σεράϊ" προσεκύνησε την Κάρα του Πρωτοκλήτου...! Στο romfea.gr διαβάζουμε ότι το Βατικανό θα δωρίσει τμήμα λειψάνου του Απ. Ανδρέα σε Εκκλησία της Αστάνας του Καζακστάν(Τρίτη, 16 Νοέμβριος 2010)! Ιδού λοιπόν μία εντελώς ενδιαφέρουσα πρόταση γιά τα Πρωτοκλήτεια: Η τύχη των Ιερών Λειψάνων του Πρωτοκλήτου ανά τους αιώνες και έως σήμερα. Ως αγιολογική μελέτη θα είναι λίαν ενδιαφέρουσα!

Ανώνυμος είπε...

Erwtisi: poioi einai vre paidia oi Alekonoulides???

Ανώνυμος είπε...

O Νούλης πάντως χτες βράδυ ήταν στο νέο Ναό του Αγ.Ανδρέα όπου ο τηλεοπτικός φακός τον συνέλαβε καθιστό όπισθεν κονσόλας με ηχητικά, δίκην dj, και έχοντα ενώπιον του φορητό υπολογιστή-laptopion- και από εκεί προφανώς κατηύθηνε τα του ήχου της συναυλίας αηδού(sic)τινός μετά χορωδίας και άνευ ορχήστρας! Εάν υπήρχε και κάποιο άλλο μηχάνημα π.χ. ισοκράτης -άπαγε...- δεν το έδειξε ο φακός της tv. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΙΓΑ ΜΟΝΟ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΥ ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ....ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟ ΔΙΕΤΙΑΣ ΤΑΦΗΣ ΤΟΥ! o tempora... o mores....

Ανώνυμος είπε...

ασε μας βρε Πανο! τωρα με τη νεα δημοτικη αρχη μπες μεσα και κανε καλυτερα τα ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΕΙΑ! Αν βραβευαν τον Αγγελοπουλο τι θα ελεγες; δεν μας παρατας με τη γκρινια σου;εχεις γινει γραφικος!!! ο παραπανω συνομιλιτης μας ειπε το καλυτερο! χωρις χορηγους δεν γινεται τιποτα πλεον! αντι να εισαι απεναντι επρεπε με τις γνωριμιες σου να βοηθησεις στις εκδηλωσεις! αλλα τι λεω; στου κουφου.... με τη νεα Αρχη κανονισε απο τωρα για του χρονου! γνωστους εχεις μεσα....

Related Posts with Thumbnails