Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΠΑΤΡΑ, ΠΟΛΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ"


Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Πλήρωμα 94» διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Πάτρα, Πόλη Μεταναστών», την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010 στις 20.00, στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων».

Στην εκδήλωση, που θα θυμίσει και θα τιμήσει τρεις μετανάστες - έκπληξη, τρεις αντιπροσωπευτικές προσωπικότητες της πατρινής ιστορίας, θα συμμετάσχουν η Χορευτική Ομάδα «Χοροδράση», το Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον» και μέλη του Ερασιτεχνικού Σχημάτος Πάτρας «Ρεφενέ».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το «Ρεφενέ» κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, υπό τον γενικό τίτλο «Φιλό-ξενος Πόλις».

Μετά την εκδήλωση μνήμης για τον συνθέτη Θεόφιλο Κάββουρα τον περασμένο Απρίλιο στο Δημοτικό Θέατρο, ξανασυνεργαζόμαστε ως "Πολύτροπον" με το Πλήρωμα 94 σ' αυτή την πρωτότυπη εκδήλωση για τους μετανάστες. Γιατί η αποκάλυψη των προσώπων - έκπληξη, θα γίνει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν ξερω ρε παιδιά τι θελετε να πειτε "Πατρα, πολη μεταναστών"... Αν σας αρέσει το χάλι που ζούμε τοσα χρόνια τώρα και το παίζετε προοδευτικοί η κατάσταση χρειάζεται πολλή προσοχή. Μηπως πρέπει να διαχωρίσετε τους κανονικούς μετανάστες απο το λεφουσι των λαθρομεταναστών που μας στέλνουν οι Τουρκοι και οι διάφοροι διακινητές και το οποίο ταλαιπωρεί την πόλη και τα νεύρα των κατοίκων της; Μη το παίζουμε ανθρωπιστές μονο για τους άλλους αλλά μόνο στα λόγια, πρέπει να κοιτάξουμε και τους εαυτούς μας και η κατάσταση στην Πάτρα ειναι απελπιστική για τους κανονικούς κατοίκους της.....

Ανώνυμος είπε...

Εμένα στη Πάτρα με φοβίζουν οι "κανονικοί κάτοικοί της".

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 12.54 εξαρτάται ποιους εννοεις εσυ "κανονικούς". Αλήθεια πόσους μετανάστες φιλοξενείς για να μη ταλαιπωρούνται; Γιατι ολο κατι τ΄ρτοια ακούμε συνέχεια. Οπωσδήποτε όμως εχεις πρόβλημα και δεν το ξέρεις

Ανώνυμος είπε...

Αυτούς που εννοεί ο 8:56.
Δεν έχω δυνατότητα να τους φιλοξενήσω, αλλά προσπαθώ, μαζί με άλλους, να βρω τρόπο να γίνει η διαβίωσή τους πιο ανθρώπινη, χωρίς διαχωρισμούς σε νόμιμους και μη, σε καλούς και κακούς κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 7.26, οπως θαπρεπε να γνωρίζεις, η μονιμη λύση στο πρόβλημα για τους ανθρώπους αυτούς δεν ειναι δυνατη απο μεμονωμένα ατομα ή/και μικροσυλλόγους. Ειναι καθαρώς υπόθεση του κράτους που εχει και τα κεφάλαια (και αυτά που παίρνει απο την "κατηραμενη" Ε.Ε.). Ο διαχωρισμός σε νομιμους και μη ειναι απαραίτητος γιατι αλλιως φτάνουμε στο σημερινό χάλι όπου ούτε αυτοί εξυπηρετούνται ενω συγχρόνως ενοχλούν τους μονιμους κατοίκους της πόλης (ελπίζω να μη θεωρείς και τους λαθρομετανάστες μονιμους κατοίκους και να μη πεις πάλι οτι φοβάσαι τους μονιμους κατοίκους της πόλης)

Related Posts with Thumbnails