Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΝ ΠΛΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΠΑΤΜΟ


Εν πλω και πάλι προς Πάτμο, για το 10ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής, αγαπητοί συνοδίτες.
Την περασμένη Κυριακή με την Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία κάναμε την εναρκτήρια συναυλία. Την ερχόμενη Κυριακή η συναυλία μας με θέμα: "Ιερατική Ποίηση και μουσική".
Την Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου θα διευθύνει ο διευθυντής του Άλκης Μπαλτάς, αφηγητές θα είναι οι εκλεκτοί ηθοποιοί Φιλαρέτη Κομνηνού και Γιώργος Καραμίχος, σολίστ στο τραγούδι η Δάφνη Πανουργιά και ο Π. Ανδριόπουλος.

Το ταξίδι στο Αιγαίο με πλοίο πάντα συναρπαστικό. Κι ώσπου να σουρουπώσει τα χρώματα της θάλασσας και τ' ουρανού γεμίζουν τα πνευμόνια σου. Κι ο πελαγίσιος αέρας δροσίζει την ψυχή σου.
Όταν μάλιστα ταξιδεύεις και με φίλους, όπως ο συνθέτης Ιάκωβος Κονιτόπουλος και η φλαουτίστα Υβόνα Γκλίνκα, τότε το εν πλω ταξίδι γίνεται ανάσα βαθειά!...


Στην φωτό της Ιδιωτικής Οδού ο Ιάκωβος Κονιτόπουλος και η Δάφνη Πανουργιά μελετούν, στο κατάστρωμα του πλοίου, λεπτομέρειες της σύνθεσης του Ιάκωβου πάνω σε ποίηση Παναγιώτη Καποδίστρια.
Το κομμάτι (Προεόρτιο) πρωτοπαρουσιάσαμε το 2007 στην Πάτρα, στην πρώτη της Ιερατικής Ποίησης, στη μορφή για mezzo και πιάνο. Τώρα, στην Πάτμο, αλλιώτικο, για σοπράνο και ορχήστρα παίρνει άλλη διάσταση. Ακριβώς όπως και η ποίηση του Π.Κ. όταν την επαναπροσεγγίζεις κατά καιρούς με τη δέουσα ταπεινοσύνη.


Καταμεσής του Αιγαίου τούτη τη βραδυά, αγαπητοί συνοδίτες.
Κι ο στίχος του ποιητή της Ιδιωτικής Οδού μας συντροφεύει:
Η Παναγιά το πέλαγο κρατούσε στην ποδιά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails