Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

ΜΕ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ

Μόλις φώτισε για τα καλά αποβιβαστήκαμε στο ιερό νησί.
Η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία υπό τον Λυκούργο Αγγελόπουλο, όπως πάντα, για την εναρκτήρια συναυλία του 10ου Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου.

Το ταξίδι ολονυχτίς στο Αιγαίο ήταν θαυμάσιο. Χωρίς ανέμους και ανέμελο. Αν και το πλοίο ήταν γεμάτο υπήρχαν γωνιές για ησυχία και δουλειά.


Μόλις η πόρτα του πλοίου άνοιξε και εμφανίστηκαν μπροστά μας τα πρώτα σπίτια της Σκάλας, του επίνειου της Πάτμου, ξεπρόβαλε και ο ακοίμητος, πραγματικά, διευθυντής του Φεστιβάλ, ο μαέστρος και συνθέτης Άλκης Μπαλτάς, ο οποίος μας υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα με όλο το επιτελείο του Φεστιβάλ.


Στην φωτογραφία της Ιδιωτικής Οδού ο Λυκούργος Αγγελόπουλος, ο Άλκης Μπαλτάς και ο συνθέτης Αλέξανδρος Μούζας, ο οποίος έχει αναλάβει το οργανωτικό κομμάτι του Φεστιβάλ.


Ο Λυκούργος Αγγελόπουλος με τον Άλκη Μπαλτά συζητούν για λεπτομέρειες οργανωτικού τύπου, που αφορούν στο σημερινό πρόγραμμα της ΕΛΒΥΧ στην Πάτμο.


Το πρώτο κτήριο που αντικρίζεις σαν βγαίνεις απ' το λιμάνι, το Κέντρο Ορθοδόξου Πολιτισμού και Πληροφόρησης, που ανήκει στην Ιερά Βασιλική Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.



Το πλοίο συνεχίζει για Ρόδο... Κι εμείς ετοιμαζόμαστε για προσκύνημα στο Μοναστήρι του Ευαγγελιστού της Αγάπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails