Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΡΗΤΟΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ


Το πάθος και η επιμονή της νεαρής φοιτήτριας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών Κατερίνας Καραδημήτρη (φωτό) έτεκε Ρητορικό Όμιλο στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Φοιτητές και φοιτήτριες που αποφάσισαν να ασκηθούν στην τέχνη του Λόγου, να μυηθούν στην Ρητορική τέχνη της αντιλογίας και των επιχειρημάτων.

Έτσι, σήμερα ξεκίνησαν με τη φροντίδα της Κατερίνας και των συμφοιτητών της που συμμερίστηκαν το πάθος της, οι Α' Αγώνες Επιχειρηματολογίας ή Ρητορικοί Αγώνες που θα διαρκέσουν ως αύριο, Σάββατο, και πραγματοποιούνται στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.



Η Κατερίνα μου έκανε την τιμή να με προσκαλέσει ως κριτή σε κάποιους γύρους των αγώνων. Αποδέχθηκα με ενθουσιασμό την πρόσκλησή της και πήγα σήμερα για να βοηθήσω στην διεξαγωγή των επί μέρους γύρων. Εκεί, πολύτιμος αρωγός, και ο καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας Χρήστος Τερέζης, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.

Οι περισσότεροι φοιτητές που συμμετέχουν στους αγώνες προέρχονται από τις θετικές επιστήμες! Και όμως μίλησαν καλύτερα από πολλούς ...θεωρητικούς! Με συνοχή, δομή και ρέοντα λόγο.


Εύχομαι από καρδιάς να υπάρξει και συνέχεια σ' αυτή την προσπάθεια. Είναι σημαντική και ξεχωριστή.
Η αγωγή του λόγου θα 'πρεπε πρώτη προτεραιότητα στα σχολειά μας και τα πανεπιστήμιά μας.




3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.
ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ...
ΣΕ ΠΑΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Βεβαιως ο Παναγιωτης ειναι μεσα σε ολα.Απο κριτης εως νεκροθαφτης ιερεων.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ.Κοιτα να συμμορφωθεις γιατι δεν σε βλεπω καλα.Τωρα τα βαζεις με τον μακαριστο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ.Εαν δεν το βαλεις το προηγουμενο μηνυμα ειμαι υποχρεωμενος να το στειλω στην εφημεριδα σου.π.Ανθιμος. Υ.Γ.Η εφημεριδα που σε στηριζει σε εχει ονομασει ως υπευθυνο πολλων αρθρων με ιερεις.

Related Posts with Thumbnails