Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΟΙ ΕΙΣΠΗΔ--ΟΙΗΜΑΤΙΕΣ "ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ"



Μεθαύριο θα πραγματοποιηθεί στην Πάφο, σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις που κυκλοφορούν εν αφθονία στο διαδίκτυο, “Αντι-Παπική ημερίδα” εν όψει της επισκέψεως του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ' στην Κύπρο στις 4 Ιουνίου.
Στην ημερίδα, που διοργανώνουν δύο Κυπριακά ορθόδοξα σωματεία, συμμετέχουν, λέει, έξι, ορθόδοξα επίσης, από την Ελλάδα! Οι δε ομιλητές, πλην μιας Κύπριας και ενός από το Τορόντο του Καναδά (!), είναι Ελλαδίτες. Ανάμεσά τους και ο αφορισμένος Νικόλαος Σωτηρόπουλος, ο οποίος εξακολουθεί αμετανόητος την γνωστή του τακτική. Πηγαίνει, ως αυτόκλητος σωτήρας, στις άλλες Εκκλησίες και δημιουργεί προβλήματα. Αλλά τώρα δεν είναι μόνο αυτός. Με οδηγό την αντιπαπική υστερία και άλλοι σπεύδουν στην Κύπρο σήμερα, αύριο αλλού, για να “διαμαρτυρηθούν” για αποφάσεις μιας τοπικής Εκκλησίας.
Χυδαιότατη ήταν η στάση των τοιούτων μέσα από τα ιστολόγια που συντηρούν και στο θέμα του Επισκόπου Αρτεμίου της Σερβικής Εκκλησίας, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε με απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Επιτέθηκαν στον Πατριάρχη Ειρηναίο και τους Συνοδικούς Ιεράρχες με λύσσα! Θα τους κατασπάραζαν, αν μπορούσαν. Θέλουν να έχουν λόγο στην Ελλάδα, την Σερβία, την Κύπρο, το Φανάρι και παντού, ει δυνατόν.
Θα μου πει κάποιος το γνωστό: Τι ασχολείσαι; Αξία που δεν έχουν τους δίνεις. Μια χούφτα άνθρωποι είναι. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι δημιουργούν προβλήματα σε άλλες τοπικές Εκκλησίες με τις ενέργειές τους. Η Ελλαδική Εκκλησία θα πρέπει να απομονώσει πάραυτα αυτά τα επίκινδυνα στοιχεία, τα οποία στο όνομα μιας ιδεοληψίας τους θέλουν να επιβάλουν το δικό τους με κάθε τρόπο. Και η Εκκλησία της Κύπρου αναγκάζεται αυτή τη στιγμή να ασχολείται μαζί τους (με εγκυκλίους και άλλα μέτρα) προκειμένου να περιφρουρήσει την επίσκεψη του Πάπα.
Δεν είναι αγωνιστές αυτοί οι κύριοι. Είναι εγωπαθή όντα που ικανοποιούν μέσω των “αγωνιστικών” κινητοποιήσεών τους τα χαμηλά τους ένστικτα για εξουθένωση του άλλου, στο όνομα – φευ – της Πατερικής Ορθοδοξίας!
Η διοικούσα Εκκλησία εν Ελλάδι δεν έχει ακόμα καταλάβει την έκταση του προβλήματος. Προσβλέπω στην αποφασιστικότητα του Κύπρου Χρυσοστόμου για την περίσταση.

Πίνακας: Εκκλησία, του Τάκη Μάρθα

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Αποφαστιστικότητα του Μακαριωτάτου Κύπρου είναι δεδομένη! εξαπέλυσε ήδη ποιμαντική σχετική εγκύκλιο και έθεσε άπαντας, όσοι είναι μέλη της Κανονικής Αυτοκεφάλου Εκκλησίας Κύπρου, ενώπιον των ευθυνών των..... Τα λοιπά εκεί μέλλοντα, και ανακοινωθέντα, γενέσθαι υπό των γνωστών θερμοκεφάλων αδιάφορα! Σε ότι αφορά τον γνωστό πρότριτα αφορισθέντα απλούστατα εξακολουθεί θησαυρίζων εαυτώ την ύλην του αιωνίου πυρός ως και οι προ αυτού αιρεσιάρχαι.........

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον πολύ επιεικής είμαι, αγαπητέ 20 Μαΐου 2010 9:59 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

1. Ορθά μάλλον όλα αυτά όσον αφορά συγκεκριμένους φωνασκούντας από blogs κλπ. Να προσθέσουμε όμως ότι αυτό που αποκαλείται "αποφασιστικότητα του Κύπρου Χρυσοστόμου", μπορεί κάλλιστα να ονομαστεί "θρασύτητα, αυταρχισμός, οίηση". Κάντε ένα πέρασμα από τα πρακτορεία εκκλησιαστικών ειδήσεων ή τον κυπριακό τύπο και θα αντιληφθείτε πώς είναι η συμπεριφορά του Κύπρου και έναντι του ποιμνίου του και έναντι της πολιτικής ηγεσίας και της κυπριακής κοινωνίας γενικά. Τον έχουν μάθει οι Κύπριοι, γι' αυτό άλλωστε και στις αρχιεπισκοπικές εκλογές είχε έρθει τρίτος στις προτιμήσεις των λαϊκών. Λυπάμαι αλλά ο τρόπος του δεν είναι προς μίμηση.
2. Διαβάζω στο amen.gr από αναδημοσίευση άρθρου κυπριακής εφημερίδας. Λέει ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου: "...θα θέτουν τους εαυτούς τους εκτός Εκκλησίας... ". Την τελευταία φορά που διαβάσαμε αυτή τη διατύπωση σε ένα γραπτό κείμενο, ξεσηκώθηκε σάλος και στο παρόν ιστολόγιο και στο Φανάρι ("τους ευχαριστούμε που μας εξωεκκλησιάζουν"). Τώρα η ίδια δήλωση δεν ενοχλεί! Προφανώς διότι ο θαρραλέος και αποφασιστικός ειπών θεωρείται διάδοχος των αγίων Αποστόλων (πόσο ειρωνικό ακούγεται, ώρες ώρες, το τροπάριο "Και τρόπων μέτοχος και θρόνων διάδοχος των Αποστόλων γενόμενος...").
3. Είναι προφανέστατο ότι εκκλησιαστική και πολιτική ηγεσία της Κύπρου αναμένουν πολιτικά οφέλη για το έθνικό θέμα. Μακάρι τουλάχιστον να συμβεί αυτό. Θυμήθηκα πάντως την επιγραφή που είχε αναρτήσει ο Γεννάδιος Σχολάριος στην πόρτα του κελλιού του, παραμονές της Άλωσης, τότε που και πάλι έκαναν διάφορα, περιμένοντας βοήθεια: "Ω ανόητοι Ρωμαίοι..."

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα!Αν θυμάσαι αγαπητέ Παναγι-
ώτη κι εδώ το ίδιο έγινε με την επί
σκεψη του μακαριστού πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄.Ουδείς στους δρόμους,
απ'όπου πέρασε,διαπιστευμένοι,όσοι πήγαν σε λειτουργίες και άλλες εκδη
λώσεις,επαφή ΜΟΝΟ με τους άρχοντες είχε!Και ΤΩΡΑ αυτό θα γίνει και στην Κύπρο,γιατί ο συρφεός των "αγω
νιστών αντοικουμενιστών"μεταφέρε-
ται παντου!Σίγουρα ξέρεις και τα ιστολόγιά τους ένα από τα οποία εδρεύει στη Βόρεια Ελλάδα και το ΧΕΙΡΟΝ στη Νέα Υόρκη,όπου καιροσκό
πος τις και Κύπριος εκπέμπει καθη-
μερινά!!και πάλι στο έχω πει "Έα-
σον αυτούς χαίρειν"Είναι ψυχοπα-
θείς τι να κάνουμε;!!

Ανώνυμος είπε...

Αν νομίζετε ότι η οικουμενικότητα της εκκλησίας έχει σχέση με την οικουμενιστική σας "λογική" φίμωσης και λασπολόγησης των αντιφρονούντων,τότε είστε βαθιά νυχτωμένοι.
Εκτός κι αν νομίζετε ότι οι Αγιοι Πατέρες και το "επόμενοι τοις αγίοις πατράσι",αναφέρεται στους εκκλησιαστικούς ηγέτες και τις πολιτικάντικες επιδιώξεις τους.
Προσέξτε όμως γιατί όπως ο λαός του Θεού πήρε χαμπάρι τους πολιτικούς και τους φωνάζει κλέφτες και προδότες, έτσι θα πάρει χαμπάρι και τους "αγαπώντας την δόξαν των ανθρώπων μάλλον" παρά την "δόξαν του Θεού".....και δεν θα ΄χουν πρόσωπο να κυκλοφορήσουν στον κόσμο.Κι ο λαός του Θεού είναι εκκλησία, κι αυτός είχε και έχει στην παράδοσή μας πάντα τον τον τελευταίο λόγο στην υπεράσπιση της πίστεως.
Συγχωρήστε με αλλά πιστεύω ότι κινδυνεύουμε λιγότερο απο τον Πάπα και περισσότερο απο την Ορθόδοξη "ηγετική ανικανότητα".....

Ανώνυμος είπε...

Να υπενθυμήσω απλώς ότι ο Γεννάδιος Σχολάριος είχε υπογράψει την ένωση των Εκκλησιών στη σύνοδο Φερράρας- Φλωρεντίας;
Ο σάλος

Ανώνυμος είπε...

Ναι υπέγραψε. Ήταν λάθος του και το κατάλαβε. Και γι' αυτό, ο ίδιος ο άγιος Μάρκος ο Ευγενικός τον άφησε διάδοχό του στον ανθενωτικό αγώνα. (Και όσον αφορά την επιβίωση του Ελληνισμού τότε, υπενθυμίζω ότι οι ανθενωτικοί είχαν τελικά δίκιο. Το αναγνωρίζουν πανηγυρικά πλέον όλοι. Μακάρι στο Κυπριακό να προκύψει όφελος αλλά πολύ αμφιβάλλω.)

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Προσέξτε κ. Ανδριόπουλε να μη συκοφαντείτε ανθρώπους..

Ο κ. Σωτηρόπουλος δεν πήγε στην Κύπρο. Απλά έστειλε χαρετισμό. Αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και αντί να τον συκοφαντείτε θα μπορούσατε να ανάψετε ένα κερί στην Παναγία να τον γιατρέψει.

Ανώνυμος είπε...

Τελεβάντε δεν ξέρεις τί σου γίνεται!!!
1ον. Μιλάς σε εχθρό του Σωτηρόπουλου και φαίνεται δεν το έχεις αντιληφθεί και ζητάς να ανάψει κερί για την υγεία του.

2ον. Δεν ξέρεις τί σου γίνεται διότι γράφεις σε χυδαιομπλογκ εκτός και αν και εσύ ευλογείς τις χυδαιότητες.

Τελεβάντο σοβαρέψου.

Ανώνυμος είπε...

"Μέλη του Δεσποτικοὐ Σώματος" αποκαλεί ο άγιος Μάρκος Ευγενικούς τους αδελφούς Καθολικούς!
Προκλητικό....

Ανώνυμος είπε...

μπράβο σε όλους και κυρίως στον ιστολόγο. τοσο πολύ σας έχουν διαφθείρει λοιπόν τα σχετικά με τους ενωτικους και ανθενωτικούς (γυρισαμε το ρολοι καμποσους αιώνες πίσω) που δεν θέλετε να βλέπετε τι γίνεται ΤΩΡΑ και μπροστά στα μάτια σας;

Related Posts with Thumbnails