Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΟ ΚΑΒΒΟΥΡΑ


Η πρόσκληση λέει τα εξής:

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Πατρέων, το Δημοτικό Ωδείο Πατρών και το «Πλήρωμα 94» σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Ο Μαέστρος», τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2010, στις 20.00, στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων».

Στην εκδήλωση -που θα θυμίσει και θα τιμήσει τον αείμνηστο αρχιμουσικό Θεόφιλο Κάββουρα- θα συμμετάσχουν η Μπάντα του Δήμου Πατρέων και το Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον».

Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος, και θα διαβάσει ποιήματα ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς. Την εκδήλωση θα συντονίσει η σύμβουλος επικοινωνίας Ζέττα Ζάχου.


Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού
Αλέξης Σκαρμέας

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου
Χαρά Παντελή

Ο Πρόεδρος της Α.Μ.Κ.Ε. "Πλήρωμα 94"
Δημήτρης Λιακάκος

Η εκδήλωση της προσεχούς Δευτέρας για τον αείμνηστο Θεόφιλο Κάββουρα είναι μια πρωτοβουλία του Πληρώματος 94 δηλ. του Δημήτρη Λιακάκου, του φίλου Πέτρου Ψωμά, του Φώτη Λουριδά και των άλλων μελών του Πληρώματος, που από μεράκι και αγάπη στην Πάτρα αποφάσισαν να τιμούν τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο προσωπικότητες που σφράγισαν με το έργο τους την τοπική κοινωνία.
Η "παρθενική" τους εκδήλωση αφορούσε στον Άλκη Στέα που συνδέθηκε όσο κανείς με το Πατρινό Καρναβάλι. Τώρα ανέσυραν από τη λήθη τον μαέστρο και συνθέτη Θεόφιλο Κάββουρα. Όταν μου πρότειναν συνεργασία, διότι έμαθαν τη δουλειά μου για τους Πατρινούς Συνθέτες και για τον Θ. Κάββουρα, αποδέχθηκα ευχαρίστως!
Δύο μέλη του Συνόλου μας Πολύτροπον, ο φίλος πιανίστας Τάσος Σπηλιωτόπουλος, πρώτο και καλύτερο μέλος του Πολύτροπον, και η φίλη σοπράνο Δώρα Ζήκου άρχισαν να μελετούν τραγούδια του Θ. Κάββουρα (σε στίχους Δ. Κάββουρα, Αρ. Βαλαωρίτη και Γ. Σημηριώτη) που θα παρουσιάσουμε την Δευτέρα. Κλήθηκα να αναφερθώ συνοπτικά στον συνθέτη και το έργο του και θα το κάνω με μεγάλη χαρά, αφού ένα από τα πάθη μου είναι η ανάδειξη των Πατρινών Συνθετών.

Χαίρομαι, όμως, και για την παρουσία του ποιητή Διονύση Καρατζά στην εκδήλωση, και για την συμμετοχή της Ζέττας Ζάχου. Φίλοι αγαπημένοι και οι δύο. Μας ενώνουν πολλά!...
Χαίρομαι που Δήμος Πατρέων και Δημοτικό Ωδείο αγκάλιασαν την εκδήλωση. Σήμερα το μεσημέρι έγινε συνέντευξη τύπου στο Δημοτικό Ωδείο (απ' όπου και η φωτό), μίλησαν οι διοργανωτές και ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά, παρά τις δυσκολίες της τελευταίας στιγμής.
Το Πλήρωμα 94 ετοιμάζει και ένα καλαίσθητο όσο και ενημερωτικό έντυπο για τον Θεόφιλο Κάββουρα, που θα διανεμηθεί στο κοινό της Δευτέρας.
Ελπίζω όλοι να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του σεβαστού μας κ. Δημήτρη Κάββουρα, του σπουδαίου αυτού Πατρινού ποιητή και ανθρώπου, ο οποίος με τιμά πολύ με την φιλία του.
Βιογραφικό του συνθέτη, που έχω γράψει εδώ και καιρό, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails