Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

O π. Βασίλειος Θερμός στην Πάτρα

Σήμερα εορτή των Τριών Ιεραρχών τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα πανεπιστημιακό ναό στο Ρίο, ο π. Βασίλειος Θερμός. Κατά τη Θεία Λειτουργία, ο π. Βασίλειος έκανε ένα σύντομο κήρυγμα στο οποίο αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του έργου των εορταζόντων αγίων που τόσο αγάπησαν τα γράμματα και την παιδεία. Μπόρεσαν, παρά την αποσπασματικότητα που χαρακτηρίζει τον άνθρωπο, να βρεθούν πολύ κοντά στην καθολικότητα της αλήθειας και να γεφυρώσουν αντιθέσεις όπως η πίστη και η γνώση, κερδίζοντας την πίστη χωρίς να υπολείπονται στη γνώση. Έχτισαν γέφυρα μεταξύ της πνευματικής προόδου και της παρουσίας κοντά στους ανθρώπους, δείχνοντας ότι οι άνθρωποι δεν είναι οι αντίπαλοί μας που μας εμποδίζουν από το να αγιαστούμε, αλλά οι ίδιες οι δυσκολίες μας. Γεφύρωσαν επίσης ανθρώπινα συναισθήματα, όπως η θλίψη και η ελπίδα, όπως αυτό φαίνεται από τα ποιήματα του Αγ. Γρηγορίου.
Ακολούθησε ομιλία του π. Βασιλείου στο χώρο του ναού με θέμα "H Eκκλησία μέσα σε ένα μετανεωτερικό Κόσμο", την οποία σύντομα θα έχετε τη δυνατότητα να την παρακολουθήσετε στο διαδικτυακό κανάλι intv.gr.

9 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ο π. Βασίλειος Θερμός είναι διαπρύσιος κήνσορας του "Νεοβαρλααμισμού" και "διορθωτής" των Αγίων.

Αν υπήρχε γρηγορούσα Εκκλησία θα τον είχε καθαιρέσει από καιρό. Το γε νυν έχον περιάγει την γην και την θάλασσαν ίνα ποιήση προσύλητον ένα στις κακοδοξίες και τους νεωτερισμούς του.

Ρ.Σ. είπε...

γιατί οι οργανωσιακοί αργόσχολοι δεν ασχολούνται με τον χωρισμό της Μενεγάκη αφήνοντας την Ιεροεξέταση;

Ανώνυμος είπε...

Ο κος Ρ.Σ. προφανώς εθίγη γιατί ασκήθηκε κριτική στις απόψεις του π.Βασιλείου Θερμού.Και λόγω του εκνευρισμού του εκτρέπεται!Καλόν θα είναι να ασχοληθεί με το εν λόγω ζήτημα και να εκφέρει ουσιαστικό αντιρρητικό λόγο παρά να αναμιγνύει τις οργανώσεις στο χωρισμό της κας Μενεγάκη!Λίγη σοβαρότητα από μέρους του δε θα έβλαπτε.

Ανώνυμος είπε...

Να πάψετε να εκμηδενίζετε καλούς κληρικούς κ.Τελεβάντο.
Για σοβαρευτείτε και λίγο.
Δεν ειναι κακό.
ΚΑΙ ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΕ ΧΥΔΑΙΑ BLOGS

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΌΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ BLOGS ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΤΕ ΌΤΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΤΊΣΕΙ ΌΛΑ;

Ανώνυμος είπε...

Αληθεύει ότι ο κ. Τελεβάντος είναι ...Κύπριος;

δουλος Χριστου είπε...

ο π.Βασιλειος ειναι εξαιρετος κληρικος και δεν ενει καμμια σχεση με νεοβαρλααμιστες... ως ποτε οι ηλιθιοι οργανωσιακοι συντηρικουρες, βλαμμενα οντα θα αναρτουν σχολια στο blog ρε παναγιωτη;

Ανώνυμος είπε...

μη παραλείψετε να αφήνετε μόνο τους αναγκέφαλους "δουλους του Θεού"(!) να μιλάνε μεχρι να αποβλακωθουν οσοι χρειάζεται.

Ανώνυμος είπε...

Οι δήθεν προοδευτικοί κληρικοί του τύπου του π.Βασιλείου Θερμού συγκροτούν νεόπλασμα στον εκκλησιαστικό οργανισμό.Αλλά η σημερινή ομάδα που διοικεί την Ελλαδική Εκκλησία όχι μόνο τους ανέχεται αλλά και συμπλέει ιδεολογικά μαζί τους.Ω τλήμον Ελλαδική Εκκλησία πού κατήντησες με ηγέτη τον Ιερώνυμο Λιάπη!

Related Posts with Thumbnails