Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

COULEUR MELO ΣΤΟ ΤΣΑΙ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ



Tην περασμένη Παρασκευή το βράδυ στην γνωστή εδώ και αρκετά χρόνια Μουσική Σκηνή Τσάι στη Σαχάρα, στα Ιλίσια.
Το πρόγραμμα όντως ιδιαίτερο: Αττίκ, Κ. Γιαννίδη, Μ. Σουγιούλ, Κ. Weill, J.Cosmas, Ch.Trenet, R.Stolz … Ένα πρόγραμμα μιας άλλης εποχής, όχι και τόσο μακρινής, μα τόσο διαφορετικής από τη σημερινή.
Ένα κουαρτέτο, δυο φωνές κι ένα όργανο, μας ταξίδεψε νοσταλγικά σε εποχές αλλοτινές, απέραντα ευγενικές και γι' αυτό κάπως μελαγχολικές...


Ο τενόρος Λουκάς Πανουργιάς και η σοπράνο Δήμητρα Τσίγκα στο τραγούδι, ο Ορέστης Ζαφειρόπουλος στο τσέλο και στις μουσικές προσαρμογές και ο Πέτρος Μπούρας στο πιάνο, μας παρουσίασαν ένα ελκυστικό πρόγραμμα γεμάτο τραγούδια που σιγοτραγουδήσαμε, εξακολουθούν να μας συγκινούν, δεν είναι καθόλου εύκολα, όπως μπορεί να μοιάζουν, είναι μελωδίες που απαιτούν ερμηνεία και όχι απλώς μια μουσική απόδοση.
Το κουαρτέτο των μουσικών της Παρασκευής στο Τσάι στη Σαχάρα ανέδειξε την διαχρονικότητα αυτών των τραγουδιών και κέρδισε το στοίχημα παρουσίασής τους στο σημερινό κοινό. Kαι βέβαια ήταν απόλυτα ταιριαστός ο διάλογος ελληνικών και ξένων τραγουδιών της ίδιας περίπου εποχής (Μεσοπολέμου).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails