Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΣΤΟΝ "ΠΑΡΝΑΣΣΟ"



Το Μουσικό Τμήμα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός (Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα) φιλοξενεί μια ιδιαίτερη συναυλία μουσικής δωματίου με έργα για βιολί και πιάνο και έργα & μεταγραφές για δύο πιάνα, την ερχόμενη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 8.30 το βράδυ.

Στο πρώτο μέρος, ο Παντελής Σταματέλος στο βιολί και ο Γιάννης Μιχαηλίδης στο πιάνο, θα ερμηνεύσουν αρχικά τη Σονάτα Νο 3 για βιολί και πιάνο του Νορβηγού συνθέτη Edvard Grieg, έργο με αυστηρά κλασική δομή που διακρίνεται για τον μελαγχολικό, σχεδόν τραγικό, χαρακτήρα του, απόρροια της εκφραστικής ωριμότητας του συνθέτη, και στη συνέχεια τους Έξι Ρουμάνικους Λαϊκούς Χορούς του Ούγγρου συνθέτη Béla Bartók, έργο βασισμένο σε παραδοσιακά μουσικά θέματα που συνέλεξε ο συνθέτης στην επαρχία της Ρουμανίας κατά το διάστημα 1910-1912.

Στο δεύτερο μέρος, ο Γιάννης Μιχαηλίδης και η Έφη Παπαθωμαΐδη παρουσιάζουν έργα για δύο πιάνα, ξεκινώντας από την εισαγωγή του Μαγικού Αυλού του W. A. Mozart σε μεταγραφή για δύο πιάνα από τον F. Busoni. Ακολουθεί το έργο Lindaraja,του Claude Debussy, του οποίου ο τίτλος αναφέρεται σε μια Μαυριτανή εταίρα και η συναυλία τελειώνει με τη Σουίτα αρ. 2 του Ρώσου συνθέτη Sergei Rachmaninov, γραμμένη το 1901, που αποτελείται από τέσσερα μέρη, δύο εκ των οποίων είναι χοροί, κάτι που παραπέμπει στην παραδοσιακή μορφή του είδους αυτού.

καλλιτεχνική διεύθυνση, Αντώνης Γιαμβριάς
οργάνωση παραγωγής specs ‘n’ arts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails