Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ...


Μετά την παραίτησή μου από την θέση του υπευθύνου του τηλεοπτικού σταθμού της Μητροπόλεως Πατρών Λύχνος το 2001, έδωσα δύο μεγάλες μάχες στην τοπική εκκλησία, τις οποίες κέρδισα πανηγυρικά. Όχι βέβαια χωρίς κόστος.
Υποστήριξα με πάθος τον ηγούμενο της Μονής Γηροκομείου Συμεών Χατζή όταν τον συκοφάντησε ένας νεαρός για σεξουαλική παρενόχληση. Η κατηγορία κατέρρευσε, αλλά η "μητροπολιτική καμαρίλα", είχε πετύχει εν μέρει τον σκοπό της, δηλ. να εκθέσει τον ηγούμενο.
Υποστήριξα, επίσης με πάθος, τον π. Μιχαήλ Καραμπατάκη όταν ο μακαριστός Μητροπολίτης Νικόδημος τον ...αποκαθήλωσε από προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού, για χάρη του νεαρού, τότε, αρχιμ. Νικοδήμου Σιδέρη.
Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος αποκατέστησε τον π. Μιχαήλ όταν ανέλαβε για λίγο την τοποτηρητεία της Μητροπόλεως Πατρών, μετά την παραίτηση του μακαριστού Νικοδήμου.
Ο ηγούμενος Συμεών Χατζής με απέλυσε από ψάλτη της Μονής μέσω κούριερ.
Ο π. Μιχαήλ Καραμπατάκης ουδέποτε επικοινώνησε μαζί μου, αν και ήξερε πολύ καλά την στάση μου.
Δεν μετανιώνω φυσικά, γιατί υποστήριξα την αλήθεια.
Απλώς σήμερα κι από απόσταση σκέπτομαι πόσο καλά αισθάνομαι που αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ο κόσμος μου. Να 'ναι καλά, αλλά μακρυά από μένα.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωχ! τσαντίλες Ο Τάκης πάλι

Ανώνυμος είπε...

"και εχθροί του ανθρώπου οι οικιακοί αυτού"(Ματθ.10,36).

Ανώνυμος είπε...

Μήπως υπερασπιζόμενος την αλήθεια κάποιους τους αδίκησες και θα έπρεπε τώρα να αναφέρεις και τα λάθη τα οποία έκανες στον αγώνα σου τότε υπέρ της αλήθειας;

Ανώνυμος είπε...

Κάποιον κληρικό τον κτύπαγες συνεχώς στις εφημερίδες. Τώρα τι έχεις να πεις; που κατάφερες να τον διώξεις με τα όσα έγραφες;

Ανώνυμος είπε...

Να δεις πόσο χαίρονται αυτοί που εσύ δεν είσαι ο κόσμος τους !!!!!!!!!!!!!!!!
Κομπλεξικά κομπλεξικέ .....

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος κόσμος οι χριστιανοί!!
Η αγάπη περισσεύει!

Related Posts with Thumbnails